Hans Fischer (maler)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Hans Fischer

Hans Christian Fischer (13. maj 1849 i Vestbirk ved Horsens3. april 1886 i København) var en dansk landskabsmaler og far til arkitekt Egil Fischer.

Fischer far, Christian Arnold Peter Fischer, gift med Julie Louise Mathilde født Bahnson, ejede en klædefabrik. Fischer besøgte Kunstakademiets skoler i årene 1865-71 og udstillede første gang 1869. Motiverne til disse arbejder var hentede fra hans fødeegn, og et af dem, Indkjørsel til en jysk Bondegaard, købtes af Kunstforeningen. På de følgende udstillinger var han stedse repræsenteret, og i disse arbejder, af hvilke I Løvspringstiden (1878) blev belønnet med Den Sødringske Opmuntringspræmie, røbedes en dygtig, fremadskridende virksomhed. Blandt motiverne kunne særlig fremhæves Efteraarsmorgen fra Møen, Sommerspirfaldet set fra Sandpynten (1882) og Strandparti ved Vejle Fjord (1884). Hans kunstneriske begavelse kom dog først til sit rette gennembrud på en større udenlandsrejse til Schweiz og Italien, som han foretog efter at have opnået Akademiets stipendium, og et af hans bedste billeder, Neapels Golf med Vesuv og omliggende Byer, set fra Kysten mellem Castellamare og Sorrent, måtte desværre på udstillingen 1886 behænges med flor; thi omtrent samtidig med udstillingens åbning bukkede han 3. april under for en snigende sygdom, som han havde pådraget sig i Italien. 25. september 1874 ægtede han Emma Elise Kirstine Fabricius, datter af provst Jørgen Otto Fabricius.

Han er begravet på Vestre Kirkegård.


Denne artikel bygger hovedsagelig på Biografi(er) af H.R. Baumann i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 5. bind, side 168, Udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst eller redigeret således, at den er på nutidssprog og er wikificeret, bedes skabelonen venligst erstattet med et dybt link til DBL som kilde, og indsættelse af [[Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.