Hans Nielsen (bokser)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medaljeoversigt
Boksning
Deltager for Danmark
Olympiske Lege
Guld 1924 i Paris Letvægt

Hans Jakob Nielsen (2. september 1899 i Næstved6. februar 1967 i Aalborg) var en dansk amatørbokser i letvægt. Hans Nielsen er den hidtil eneste danske bokser, der har vundet guldmedalje ved de Olympiske Lege.

Hans Nielsen vandt det danske mesterskab i fjervægt i 1920 for AK Jyden i Ålborg. I 1921 stillede Hans Nielsen op for IF Sparta og vandt det danske mesterskab i letvægt. Han skiftede herefter tilbage til AK Jyden, og vandt følgende det danske mesterskab i letvægt i 1923 og 1924. Han vandt 4 jyske mesterskaber (1920 i fjervægt, og 1922-1924 i letvægt).

Hans Nielsen blev udtaget til Sommer-OL i 1920 i fjervægtsklassen, men tabte i turneringens anden runde til James Carer fra USA. Ved sommerolympiaden i 1924 i Paris deltog Hans Nielsen atter i bokseturnerigen, og denne gang nåede han finalen, hvor han besejrede argentineren Alfredo Copello.

Ved Sommer-OL 1928 deltog Hans Nielsen atter i letvægt, men tabte i semifinalen til den senere guldvinder Carlo Orlandi. På daværende tidspunkt var der kamp mellem de tabende semifinalister, og da Nielsen tabte bronzekampen, modtog han ingen medalje i 1928.

Hans Nielsen blev aldrig professionel.

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

BokserStub
Denne biografi om en dansk bokser er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump