Spring til indhold

Happy (Rolling Stones-sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
"Happy"
Single af The Rolling Stones
fra albummet Exile On Main St.
Udgivet12. maj 1971
Format7"
Indspillet1971
GenreRock
Længde3 min: 04 sek
PladeselskabRolling Stones/Virgin
Skrevet afJagger/Richards
Producer(e)Jimmy Miller
The Rolling Stones' singlekronologi
Tumbling Dice
(1972)
Happy
(1972)
Angie
(1973)
For alternative betydninger, se Happy. (Se også artikler, som begynder med Happy)

"Happy" er en sang af The Rolling Stones, der stammer fra deres album Exile On Main St. fra 1972. Guitaristen Keith Richards synger denne sang. Udgivet som den anden single fra dette album fik den en plads 22. på den amerikanske chart [1].

Selvom den er krediteret til Richards og Mick Jagger, var det dog hovedsagelig Richards, der skrev ”Happy” sent i 1971, mens han ventede på, at de andre skulle dukke på. Det originale nummer blev indspillet på Nellcôte, Frankrig, hvor de brugte Rolling Stones Mobile Studio. Richards sang, spillede guitar og bass, mens produceren Jimmy Miller spillede trommer, og saxofonisten Bobby Keys spillede perkussion [2]. Klaveret, der bliver spillet af Nicky Hopkins, blev tilføjet senere, ligesom Jim Prices trompet, slide-guitaren af Mick Taylor og kor fra Jagger [3].

”Happy” bliver generelt betragtet som Keiths bedste sang som forsanger. Sangen er meget populær til liveshows, hvor Keith optræder med den omkring midten af showet for at give Mick en chance til at få en pause.

Som livenummer findes den på albummene Love You Live og Live Licks. Desuden findes den på opsamlingsalbummene Made in the Shade og Forty Licks.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Fodnote[redigér | rediger kildetekst]