Little Red Rooster

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Little Red Rooster” er en bluessang skrevet af Willie Dixon og først indspillet af Howlin' Wolf i 1962. Den blev især kendt af et bredere publikum, da The Rolling Stones udgav den som single i 1964.

"Little Red Rooster"
Single af Howlin' Wolf
fra albummet Howlin' Wolf
B-side(r) "Shake for Me"
Udgivet 1962
Pladeselskab Chess Records
Skrevet af Willie Dixon

Howlin' Wolf version[redigér | rediger kildetekst]

Howlin' Wolf indspillede sangen som single med "Shake For Me" som b-side for pladeselskabet Chess Records i 1962. Den var også at finde på hans andet album Howlin' Wolf, indspillet i juni 1961 i Chicago med Howlin' Wolf selv (sang og mundharmonika), Johnny Jones (klaver), Hubert Sumlin (guitar), Willie Dixon (bas) og Sam Lay (trommer).

"Little Red Rooster"
Single af The Rolling Stones
fra albummet The Rolling Stones, Now!
B-side(r) "Off the Hook"
Udgivet 13. november 1964
Format 7"
Indspillet September 1964
Genre Rock
Længde 3 min:05 sek
Pladeselskab Decca
Producer(e) Andrew Loog Oldham
The Rolling Stones' singlekronologi

Time Is on My Side
(1964)
Little Red Rooster
(1964)
Heart of Stone
(1964)

The Rolling Stones version[redigér | rediger kildetekst]

Da sangen blev genindspillet af The Rolling Stones, opnåede den en førsteplads på UK singles chart den 3. december 1964, hvor den blev liggende i en uge. ”Little Red Rooster” var bandets sidste bluescover, der blev udgivet som single. I USA blev den boykottet af radiostationerne på grund af de seksuelle undertoner i teksten; resultatet var, "Heart of Stone" blev udgivet som single i stedet for. [1]

Sangen blev udgivet på albummet The Rolling Stones, Now!. Den findes desuden også som liveversion på Love You Live og Flashpoint og på opsamlingsalbummet Singles Collection: The London Years.

Besætningen på nummeret er: Mick Jagger (sang), Brian Jones (slide guitar og harpe), Keith Richards (guitar), Charlie Watts (trommer) og Bill Wyman(bas) [2]

Andre Cover[redigér | rediger kildetekst]

Derudover er sangen også blevet genindspillet af mange andre kunstnere, som for eksempel Canned Heat, Sam Cooke, The Yardbirds, Grateful Dead og The Doors.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Fodnote[redigér | rediger kildetekst]