Spring til indhold

Tumbling Dice

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
"Tumbling Dice"
Single af The Rolling Stones
fra albummet Exile on Main St.
B-side(r)"Sweet Black Angel"
Udgivet14. april 1972
FormatGrammofonplade
Indspilletjulinovember 1971
GenreRock
Længde3 min:45 sek
PladeselskabRolling Stones Records
Skrevet afJagger/Richards
Producer(e)Jimmy Miller
The Rolling Stones' singlekronologi
Wild Horses
(1971)
Tumbling Dice
(1972)
Happy
(1972)

"Tumbling Dice" er en rock ’n’ roll sang som blev skrevet af Mick Jagger og Keith Richards til The Rolling Stones dobbeltalbum fra 1972 Exile on Main St., og den var albummets første single. Det er en af Rolling Stones favorit nummer til koncerter, og bliver næsten sunget ved hver eneste. Cover versioner er blevet skabt som diverse musik genre som for eksempel reggae, bluegrass og noise rock.

Indspilning[redigér | rediger kildetekst]

Tumbling Dice” blev indspillet i kælderen på Villa Nellcôte, nær Villefranche-sur-Mer, Frankrig. Metoden til indspilningen af Exile on Main St. var et bandet sov hele dagen, og indspillede med hvem der nu var der om natten.

I teksten til Jump Back sagde Richards:” Jeg husker at jeg skrev riffet ovenpå, i et meget elegant værelse ud til vejen, og vi tog den med nedenunder igen den samme aften, og vi indspillede den.” Jagger fortalte at:” ”Tumbling Dice” blev skrevet for at passe til Keiths riff. Sangens tema var gambling og kærligheden, og det kom fra at han ”havde mange venner der på det tidspunkt plejede at tage til Las Vegas i weekenden [1].”

Mick Taylor, The Rolling Stones faste guitarist på det tidspunkt, spillede bass på dette nummer, da bassisten Bill Wyman var fraværende denne nat [2]. Charlie Watts spillede trommer. Jim Price spiller trompet, og Bobby Keys saxofon. Mick Jagger spiller guitar sammen med Keith Richards. Koret i baggrunden blev dannet af Keith Richards, Clydie King og Vanetta Fields.

Singlen blev udgivet den 14. april, 1972. Den var The Rolling Stones 23. single i USA, og deres 17. i England. Nummeret blev nummer 7. i USA, og nummer 5. i England.

Tumbling Dice” findes som live version på albummene Stripped, Rarities 1971-2003 og Love You Live. På opsamlingsalbummerne kan den findes på Jump Back: The Best of The Rolling Stones og Forty Licks.

Et cover nummer af sangen blev et top 40 single hit for Linda Ronstadt i 1978 [3].

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Fodnote[redigér | rediger kildetekst]