I Wanna Be Your Man

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

"I Wanna Be Your Man" er en rock sang skrevet af John Lennon og Paul McCartney. Den blev indspillet både af The Beatles og The Rolling Stones. Selvom The Beatles version er mere kendt i dag, var det The Rolling Stones version der blev udgivet først.

The Rolling Stones-version[redigér | redigér wikikode]

"I Wanna Be Your Man"
Single af The Rolling Stones
fra albummet Singles Collection: The London Years
B-side(r) "Stoned" (Nanker Phelge)
Udgivet 1. november 1963
Format 7"
Genre Beatmusik
Længde 1 min:43 sek
Pladeselskab Decca Records
Skrevet af Lennon/McCartney
Producer(e) Andrew Loog Oldham
The Rolling Stones' singlekronologi

Come On
(1963)
I Wanna Be Your Man
(1963)
Not Fade Away
(1964)

The Rolling Stones version, et tidlig hit for dem, var meget blues inspireret, og indeholdt Brian Jones særprægede slide guitar. Den er også en af de få Stones sange, hvor Jones synger i koret. I USA blev sangen udgivet et stykke tid senere som b-side til "Not Fade Away", det var den 6. marts 1964.

Ifølge diverse kilder rendte enten The Rolling Stones manager/producer Andrew Loog Oldham eller The Rolling Stones selv ind i Lennon og McCartney på gaden, efter de to vendte tilbage efter en frokost. Efter at have lyttende til The Stones begyndelse til en single, tog de tilbage til studiet, og færdiggjorde sangen – hvis vers de allerede havde arbejdet på – i hjørnet af lokalet, mens de imponeret Stones så på [1]. Mick fortalte om sangen i 1968: ”Nå, men vi kendte (The Beatles) på det tidspunkt og vi var ved at indspille og Andrew bragte Paul og John med til optagelse. De sagde de havde denne melodi… Jeg mener den måde de sagde det på var alle tiders: ” Hej Mick, vi har denne her storslåede sang”. Så spillede de det og vi syntes det lød meget reklame agtig, hvilken var hvad vi havde ledt efter… [2]

I Wanna Be Your Man” blev indspillet med følgende musikere. Jagger sang, mens Jones spillede slide guitar. Keith Richards spillede nummerets rytme guitar, mens Bill Wyman og Charlie Watts spillede bass og trommer. Koret bestod af Jones [3].

The Beatles-version[redigér | redigér wikikode]

"I Wanna Be Your Man"
Sang af The Beatles fra albummet With the Beatles
Udgivet 22. november 1963
Genre Beatmusik
Længde 1 min:58 sek
Pladeselskab Parlophone
Tekstforfatter(e) Lennon/McCartney
Komponister John Lennon, Paul McCartney Rediger på Wikidata
Producer(e) George Martin

The Beatles version blev sunget af Ringo Starr, og var fra deres album With the Beatles.

På ”I Wanna Be Your Man” indspillede følgende musikere. John Lennon spillede rytme guitar, mens Paul McCartney spillede bass. George Harrison spillede nummerets guitar, og Ringo Starr spillede på trommer, maraca, og sang. George Martin tog sig af sangens orgel.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]