Harald Quandt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Harald Quandt
Bundesarchiv Bild 146-1978-086-03, Joseph Goebbels mit Familie.jpg
Joseph og Magda Goebbels med deres seks børn. Bagerst står Harald Quandt, Magdas søn fra sit første ægteskab, i Luftwaffe-uniform. Børnene blev dræbt af moren den 1. maj 1945, før hun og Joseph begik selvmord, mens Quandt blev en mægtig industrimand i Vesttyskland efter krigen
Personlig information
Født Harald Quandt Rediger på Wikidata
1. november 1921 Rediger på Wikidata
Berlin, Tyskland Rediger på Wikidata
Død 22. september 1967 (45 år) Rediger på Wikidata
Cuneo, Italien Rediger på Wikidata
Dødsårsag Flyulykke Rediger på Wikidata
Far Günther Quandt Rediger på Wikidata
Mor Magda Goebbels Rediger på Wikidata
Søskende Helga Susanne Goebbels,
Hildegard Traudel Goebbels,
Helmut Christian Goebbels,
Holdine Kathrin Goebbels,
Herbert Quandt Rediger på Wikidata
Barn Gabriele Quandt-Langenscheidt Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Iværksætter, pilot, fabrikant, militærperson Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Harald Quandt (1. november 192122. september 1967) var en betydningsfuld forretningsmand i Vesttyskland til sin død ved en flyulykke i 1967.

Han var søn af Günther Quandt og Magda Ritschel, som senere blev gift med Joseph Goebbels. Han tjenestegjorde under 2. verdenskrig som løjtnant i Luftwaffe og kom i britisk krigsfangenskab i slutningen af krigen. Efter krigen uddannede han sig til civilingeniør. Da faderen døde i 1954, arvede han og broderen Herbert Quandt et konglomerat af forretninger. Harald Quandt koncentrerede sig særligt om våbenindustrien som våbenfabrikken Industriewerke Karlsruhe AG, som han var formand for. Han havde også bestyrelsesposter i Busch-Jäger AG, Dürener Metallwerke AG, Mauserwerken Oberndorf, VARTA og Daimler-Benz. Broderen Herbert Quandt var mest kendt for at overtage BMW og udvikle luksusbiler.

Harald Quandt var aktiv privatflyver og formand for en tysk flyveklub fra slutningen af 1950'erne til begyndelsen af 1960'erne. Han ejede fra september 1961 en business jet af typen Morane-Saulnier MS-760B Paris II, med kendingsbogstaverne D-INGE.

Han blev i 1951 gift med Inge Bandekow (1928–1978), som han fik fem døtre med.

I 1967 omkom Harald Quandt ved en flyulykke i Italien. Hans formue bliver administreret af et firma kontrolleret af hans døtre og deres efterkommere.

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Rüdiger Jungbluth: Die Quandts: Ihr leiser Aufstieg zur mächtigsten Wirtschaftsdynastie Deutschlands. Campus 2002 ISBN 3-593-36940-0

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi