Hekseprocesserne i Salem

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Litografi fra 1882 forestillende Hekseprocesserne i Salem af Joseph E Baker

Hekseprocesserne i Salem var en serie høringer og retssager i Essex, Suffolk og Middlesex i kolonien Massachusetts i Amerika, mellem februar 1692 og maj 1693. Over 150 mennesker blev arresteret og sat i fængsel, men endnu flere blev mistænkt, men ikke formelt sigtet af myndighederne. De to domstole dømte 29 personer til døden for hekseri. Nitten af de tiltalte, fjorten kvinder og fem mænd blev hængt. En af mændene som nægtede at tilstå blev torteret til døde. Mindst fem personer døde i fængsel.

Selv om det blev kendt som «Hekseprosesserne i Salem», blev høringerne i 1692 gennemført i mange byer i provinsen: Salem, Ipswich og Andover i Massachusetts. Den mest kendte retssag blev udført i domstolen «Court of Oyer and Terminer» i 1692 i Salem. Alle 26 som var tiltalt blev dømt.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
USA's historieSpire
Denne artikel om USA's historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
USA's historie