Henrik Elmgreen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Henrik Elmgreen
Henrik Elmgreen.jpg
Elmgreen i 2017.
Personlig information
Fulde navn Henrik Elmgreen
Kæle/øgenavn “Rico”
Født 10. marts 1945 (77 år)
Bopæl Kongens Lyngby
Kendt for Danmark Rundt
Københavns seksdagesløb
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Henrik Elmgreen (født 10. marts 1945) er en tidligere dansk leder, løbsarrangør og ekspertkommentator i dansk cykelsport og forfatter.

I 38 år var han en vital del af de danske seksdagesløb, først som speaker og siden som sportslig leder på Københavns Vinterbane i Forum og af Københavns seksdagesløb i Ballerup Super Arena. Han trak sig fra seksdagesløbet i 2011.[1]

Henrik Elmgreen var endvidere frem til 1996 initiativtager og løbsarrangør af cykelløbet Danmark Rundt (det senere Post Danmark Rundt). I 24 år (1991-2015) Henrik Elmgreen præsident for UIV (Union Internationale des Velodromes), som er de professionelle banearrangørers internationale sammenslutning. Ved fratrædelsen som præsident i januar 2015 blev han omgående udnævnt til unionens Ærespræsident.

I 1990´erne blev Henrik Elmgreen et kendt ansigt i hele Danmark,[kilde mangler] da han var fast studie-ekspert under TV2s daglige transmissioner fra Tour de France.

Henrik Elmgreen var i 30 år redaktør af Danmarks Cykle Unions medlemsblad Cykel Sport, og har senere skrevet flere bøger, bl.a. Historien om Det Københavnske 6-dagesløb fra 2012.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]