Hjemmeundervisning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Hjemmeundervisning i 1889

Hjemmeundervisning (undertiden tillige kaldet privatundervisning) er undervisning af børn i hjemmet svarende til den obligatoriske grundskole (i Danmark 0.-9. klassetrin). Dette kan bruges som et alternativ til regulær skoleundervisning (i folkeskolen, på en fri grundskole, privatskole, efterskole eller lignende), da man overholder den gældende undervisningspligt for barnet.

Hvis man som forældre i Danmark ønsker selv at hjemmeundervise sit barn (eller lade en privatlærer eller en anden gøre det), skal man sørge for at meddele kommunen, hvem der underviser, hvor der undervises og hvilke børn der undervises. Kommunen kan årligt afholde tilsyn for at kontrollere, at undervisningen lever op til kravene, hvilket betyder, at undervisningen står mål med folkeskolens undervisning.

En person, der underviser et barn i hjemmet, kan bl.a. benævnes vandrelærer, huslærer(inde), privatlærer(inde), hjemmelærer(inde), informator(inde) eller guvernante. Et barn, som modtager hjemmeundervisning/privatundervisning, benævnes privatist.

Barnlig Enfold.jpg

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Skole Stub
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.