Holbæk Sygehus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Holbæk Sygehus
Generelle informationer
Sted Holbæk, Danmark
Region Region Sjælland
Oversigtskort

Holbæk Sygehus er et af fire sygehuse i Region Sjælland, som har en akutafdeling, der er specialiseret i hurtig behandling af akut opstående sygdomme.

Specialer[redigér | rediger kildetekst]

Sygehuset tilbyder desuden behandlinger inden for:

  • Kirurgi (sygdomme i mave og tarm, galdesten, brok, hæmorider, blindtarmsbetændelse og tarmslyng). Desuden tilbydes ambulante kikkertundersøgelser.
  • Ortopædkirurgi (alle typer knoglebrud, udskiftning af hofte- og skulderled, amputationer samt udskiftning af allerede indsatte hofteproteser).
  • Medicinske sygdomme (sygdomme i hjerte, mave, tarm, lever, lunge, nyre, ryg, hormon- og stofskifte samt gigt).
  • Kvindesygdomme, graviditet og fødsler (fødselshjælp, barselspleje, nakkefolds- og misdannelsesscanning samt sygdomme i underlivet).
  • Børne- og ungesygdomme (et tilbud til de 0 - 18-årige med medicinske sygdomme samt nyfødte og for tidligt fødte børn).
  • Arbejds- og socialmedicinske sygdomme (arbejdsrelaterede problemer som eksempelvis stress og fysisk belastning).

Sygehuset har desuden en Enhed for Tværfaglig Udredning og Behandling, hvor patienter får foretaget alle undersøgelser/behandlinger efter princippet "Samme dag under samme tag".

Sygehuset har også en række specialiserede behandlingstilbud, hvor patienter ofte henvises fra hele Region Sjælland:

  • Effektiv behandling af svær overvægt hos børn og unge.
  • Udredning af multisyge patienter (co-morbiditet)

Derudover er det ene af regionens to voldtægts centre placeret på Holbæk Sygehus.

På Holbæk Sygehus er forskning prioriteret meget højt på tværs af alle afdelinger. Forskningen foregår i samarbejde med andre forskningsinstitutioner i Danmark og forskere fra både ind- og udland.

Holbæk Sygehus har i 2015 åbnet Forskningens Hus, der skal styrke forskningsmiljøet på sygehuset.

Holbæk Sygehus er desuden et stort uddannelsessted for mange forskellige faggrupper. Fra læge- og sygeplejerskestuderende til social- og sundhedsassistenter, bioanalytikere, fysio- og ergoterapeuter, radiografer, lægesekretærer, reddere, serviceassistenter m.fl.

Fremtidens sygehus[redigér | rediger kildetekst]

Alle eksisterende behandlingstilbud fortsætter på Holbæk Sygehus efter 2022. Bygningsmæssigt skal sygehuset udvikles, så de fysiske rammer gør det nemmere at drive et sygehus med patientens behov i fokus. Det kan eksempelvis ske med fleksible sengeafsnit, hvor patientens behov definerer opgaverne.