Hornsyld

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Hornsyld
HornsyldIdrætscenter.JPG
Hornsyld Idrætscenter
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Midtjylland
Kommune Hedensted Kommune
Sogn Nebsager Sogn
Postnr. 8783 Hornsyld
Demografi
Hornsyld by 1.560[1] (2021)
Kommunen 46.773[1] (2021)
 - Areal 551,47 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Hjemmeside www.hornsyld.dk
Oversigtskort

Hornsyld er en lille by i Østjylland med 1.560 indbyggere (2021)[1], beliggende i Nebsager Sogn. Hornsyld tilhører Hedensted Kommune og er beliggende i Region Midtjylland. Byen ligger 12 kilometer øst for Hedensted, 13 kilometer syd for Horsens, 14 kilometer vest for Juelsminde, 5 kilometer nord for Breth og 24 kilometer nordøst for Vejle.

Der er i Hornsyld to folkeskoler. Hornsyld Skole som har elever fra 0. til 6. klasse og Skolen I Midten (SIM) med elever fra 7. til 9. klasse. Der er desuden en svømmehal, en idrætshal og et bibliotek. Efterskolen BGI-Akademiet, som er en videreudvikling af Bjerre Gymnastik- & Idrætsefterskole ligger godt en kilometer nord for byen.

I byen ligger mange virksomheder i forhold til byens størrelse. Heriblandt er:

Historie[redigér | redigér wikikode]

Omkring århundredeskiftet blev byen beskrevet således: "Hornsyld og Hornsyld Stationsby (1/2 1901: 96 Huse og 522 Indb.) med Forskole, Sygehus, opf. af Amtet 1891 (3 Bygninger: Hovedbygningen med 12 Senge, Epidemibygningen med 24 Senge, en Bygning med Desinfektionsovn, Vaskeri m. m., desuden et Lighus), Apotek, Distriktslægebolig, Ølbryggeri, Gæstgiveri, Savskæreri, Markedsplads (Marked i April og Sept.), Jernbane- og Telegrafst. samt Central for „Bjærge Hrd.’s Telefonselskab“".[2]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Dansk geografiSpire
Denne artikel om geografi i Hedensted Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi