Horrorcore

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Horrorcore er betegnelsen for en bestemt type rap. Genrens navn beskriver musikken meget passende, da den generelle tone i horrorcore er meget præget af særdeles dystre og/eller hårde beats. Tekstsiden er ligeledes præget af det groteske og dystre, f.eks. mord, voldtægt, pædofili, satanisme, kannibalisme eller lignende. Som det meste andet rap stammer horrorcore fra USA. Genren er selvfinansieret, dvs. stort set alle kunstnerne producerer, mixer, master, udgiver og indspiller i deres eget hjemmestudie. Dette medfører også, at langt det meste horrorcore produceres på et lavt budget. Af horrorcore musikere kan Necro nævnes som en af de største og Serial Killin Records som ejes af Sicktanick tha Soulless under denne kategori. Han har samlet et hold af nogle af de mest anerkendte artister fra genren på et enkelt label. Under dette label findes Sicktanick, Razakel, Two Clipz, Stitch mouth, Bloodshot, Con-crete og Komatose.

Af danske kunstnere har vi bl.a. MC Clemens, CrackMordaZ og Autonome Alkoholikere. Det, som mange vil forbinde horrorcore med i Danmark er sandsynligvis rap-gruppen Suspekt. Mange vil ikke anse Suspekt for at være decideret horrorcore, da de først og fremmest er for kendte, men også er blevet "blødere" med årene i manges øjne. De fleste vil formodentlig mene, at Suspekts første album var horrorcore, pga. den billige produktion, mere rå lyd og lave budget, samt dybt perverterede tekster. Mens nogen mener, at selv amerikanske Eminem kan siges at være horrorcore, mener andre at skillelinien går langt længere henne. Derved kan det konkluderes, at det i grunden er relativt subjektivt, hvornår noget er horrorcore og hvornår det ikke er. De fleste horrorcore artister, kommer fra Memphis, hvor genren først dukkede op. Ikke så mange kender i Europa horrorcore. Genren er mest kendt i USA, men bliver mere og mere kendt i Europa.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


MusikSpire
Denne musikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.