Spring til indhold

Hugh McCulloch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hugh McCulloch
Personlig information
Født7. december 1808 Rediger på Wikidata
Kennebunk, Maine, USA Rediger på Wikidata
Død24. maj 1895 (86 år) Rediger på Wikidata
Prince George's County, Maryland, USA Rediger på Wikidata
GravstedRock Creek Cemetery Rediger på Wikidata
Politisk partiRepublikanske parti Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedBowdoin College Rediger på Wikidata
BeskæftigelseForfatter, advokat, bankier Rediger på Wikidata
ArbejdsgiverFinansministeriet (USA) Rediger på Wikidata
Signatur
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hugh McCulloch (født 7. december 1808 i Kennebunk, Maine, død 24. maj 1895 i Prince George's County, Maryland) var en amerikansk advokat og republikansk politiker kendt som landets 27. finansminister under præsidenterne Abraham Lincoln og Andrew Johnson i perioden mellem 9. marts 1865 til 3. marts 1869 og som landets 36. finansminister under præsidenten Chester A. Arthur i perioden mellem 31. oktober 1884 til 7. marts 1885.

McCulloch aflagde sin grundeksamen ved Bowdoin College og studerede derefter retsvidenskab. I 1833 indledede han sin karriere som advokat i Fort Wayne i Indiana. Han blev udnævnt til finansminister i 1865 af Abraham Lincoln, men hans periode under præsidenten varede kun cirka en måned, før præsidenten blev myrdet. Han nød fortsat tillid hos efterfølgeren Andrew Johnson og fik en udfordrende tid på grund af høj inflation efter den amerikanske borgerkrig. Som et værktøj til at afhjælpe dette foreslog han en tilbagevending til guldstandarden. Hans kamp mod sedler i rekonstruktionsperioden efter borgerkrigen var for øvrigt upopulær.

McCulloch førte en politik, som sigtede på at mindske krigsgælden og forsigtigt genindføre de føderale skatter i Sydstaterne. I 1880-tallet handlede debatten om, hvilken valutastandard man skulle følge i USA samt valget mellem sølvstandard og guldstandard. I dette spørgsmål var McCulloch klar til at satse på guldstandarden, samtidig med at han ville af med sølvstandarden som valutastandard. McCulloch døde i sit hjem i Prince George's County i Maryland og blev siden begravet på Rock Creek Cemetery i Washington, D.C.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Efterfulgte:
William P. Fessenden
USA's finansminister
18651869
Efterfulgtes af:
George S. Boutwell
Efterfulgte:
Walter Q. Gresham
USA's finansminister
18841885
Efterfulgtes af:
Daniel Manning
USASpire
Denne artikel om en amerikansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker