Hundefoder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hundefoder eller hundemad er dyrefoder til hunde. Hundefoder findes i forskellige former og inddeles typisk i kategorierne tør, våd, rå og frisk foder.

Hundefoder kan være tilpasset forskellige arter og størrelser af hunde. Eksempelvis findes der foder for større hunde, mindre hunde, hunde med højt energibehov og af dyrelæger medicinsk ordinært foder til hunde med eksempel allergi.

Noget, der bliver mere og mere almindeligt, er at give hunden frisk foder også til tider kaldet BARF. BARF-forkortelsen stammer fra ordene Biologically Appropriate Raw Food, eller på dansk: Biologisk Afpasset Rå Føde. Den første pioner inden for BARF-fodring var den australske dyrlæge Ian Billinghurst. Han redigerede bogen Give Your Dog a Bone i 1993. I BARF-produkterne var det igen kun ægte ingredienser som kødfulde knogler, kød, fisk og tarme.


The European Pet Food Industry[1] repræsenterer den europæiske foderindustri, hermed hundefoder. Organisationen har medlemmer fra 18 lande og fem virksomhedsmedlemmer (Affinity Petcare, Hill's Pet Nutrition, Mars PetCare, Nestlé Purina Petcare og Wellpet).

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
ArtikelstumpSpire
Denne artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
  1. ^ The European Pet Food Industry - Our mission