Huxi Bach

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Huxi Bach
Personlig information
Født Christian Bækgaard Bach
9. marts 1978 (39 år)
Aalborg, Danmark
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Radio- og tv-vært
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Huxi Bach (født Christian Bækgaard Bach 9. marts 1978 i Aalborg[1]) er en dansk radio- tv-vært og satiriker. Han er bl.a. kendt for at være vært på programmet Boogie i sine tidlige år. Senere for bl.a. Den Løse KanonDR P3.

Han har desuden turneret med flere one-man-shows.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Huxi Bach fik sit gennembrud som vært på ungdomsmusikprogrammet Boogie i 2002.

Han var fra 2007 til sommeren 2008 vært på radioprogrammet MondoP3 sammen med medvært Iben Maria Zeuthen. Under OL i Beijing 2008 var han vært på P3's program Kammerat Kina med medværten Maja Rosager.

Af tidligere meritter kan også nævnes tv-programmet Clement Direkte, som han lavede sammen med Clement Kjersgaard. Desuden er han vært i Danmarks Radios direkte udsendelse fra freestyle-konkurrencen MC's Fight Night – i 2007 for 5. år i træk.

Han var fra september 2009 vært på P3-programmet Den løse kanon sammen med journalist Karen Thisted. Programmet havde et gennemsnit på 456.000 lyttere hver dag og blev sendt sidste gang d. 17. december 2010.[2][3]

I 2011 har Huxi deltaget i flere udsendelser af Live fra Bremen som nyhedsoplæser i indslaget Nyhederne sådan cirka!.

I programmet Økonomi for Dummies undersøgte og forklarede Huxi sammen med Karen Thisted økonomiske begreber med hjælp fra økonomer.[4]

I 2012 turnerede Huxi Bach med sit første one-man show Huxi's store kærlighed, der generelt blev modtaget pænt af anmelderne.[5]

2012 startede Huxi Bach som vært på radioprogrammet Huxi og Det Gode Gamle FolketingRadio24Syv, hvor han ugentligt inviterer tre forskellige tidligere medlemmer af Folketinget til en debat om aktuel politik.

I 2014 turnerede i hele landet Huxi Bach med sit andet one-man-show HJÆLP, som bl.a. fik 6 stjerner i BT.[6]

I november 2015 var han konferencier ved Danish Music Awards Folk,[7] hvilket han gentog i 2016.[8]

I 2016 turnerede Huxi Bach med sit tredje one-man-show kaldet VALG. Det var hans første show med satiriske sange, og det blev ligesom tidligere shows godt modtaget.[9]

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Huxi skulle oprindeligt være døbt Huxi, hvilket var et navn hans morfar gav ham. Navneloven var dog ikke så liberal som senere og han blev i stedet døbt Christian. Alt dette fortalte Huxi selv, da han deltog i programmet Hvem var det nu vi varDR1.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Danmark Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.png Artiklen om Huxi Bach kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.