Igor Volk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Igor Volk
Cosmonaut
Statsborger Sovjetunionen, Rusland
Født 12. april 1937 Rediger på Wikidata
Zmiiv, Ukraine/Det Russiske Kejserrige Rediger på Wikidata
Død 3. januar 2017 (79 år) Rediger på Wikidata
Plovdiv, Bulgarien Rediger på Wikidata
Gravsted Bykovskoje kirkegård
Uddannelses-
sted
Moskvas luftfartsinstitut
State Flight Academy of Ukraine
Fedetov Testpilotskole
Mission(er) Sojus T-12
OK-GLI test pilot Kosmonaut Igor Volk, Europæisk Astronaut Thomas Reiter, U.S. Astronaut Charlie Duke

Igor Petrovitj Volk (russisk: Игорь Петрович Волк; ukrainsk: Ігор Петрович Волк; født 12. april 1937, død 3. januar 2017) var en kosmonaut og testpilot i Sovjetunionen.

Militær- og testpilot[redigér | rediger kildetekst]

Igor Volk blev pilot i det sovjetiske luftvåben i 1956. Efter en uddannelse som testpilot i 1965 kom han på Gromov Flight Research Institute. Han loggede over 7000 flyvetimer i over 80 forskellige typer af luftfartøjer. I sin karriere fløj han alle typer af sovjetiske jagerfly, bombefly og transportfly. Han var en dygtig pilot, der beherskede mange manøvre. Han var den første der testede flyadfærd i forbindelse med angreb fra kritiske vinkler (ca. 90°), og han udførte kunstflyvning såsom "cobra"-manøvren.[1]

Space program[redigér | rediger kildetekst]

Igor Volk blev udvalgt som kosmonaut den 12. juli 1977 og fløj som forskningskosmonaut på Sojus T-12, den 7. ekspedition til Saljut 7. Et mål for missionen var at undersøge effekten af længerevarende rumfart i forbindelse med Volks hjemrejse, som forberedelse til at være pilot på rumfærgen Buran.[bør uddybes] Han fungerede som leder af træningsprogrammet for kosmonauter ved Buran-programmet, og efter projektets annullering, som stedfortræder for prøveflyvninger hos Gromov Flight Research Institute i 1995, før han trak sig tilbage i 1996. Han har tidligere fungeret som formand for den Nationale Aero Club i Rusland og vicepræsident i Fédération Aéronautique Internationale. Som anerkendelse for hans bidrag som testpilot og kosmonaut blev han den 29. juli 1984 tildelt ordenen Sovjetunionens Helt.

Øvrige resultater[redigér | rediger kildetekst]

Volk var også opfinder og havde planer om en flyvende bil til fire personer, kaldet Lark-4, som stiger op og lander ved 45 km/h ved hjælp af en 27-meter landingsbane. Den bruger 11 liter brændstof for hver 100 km og opnår en hastighed på omkring 637 km/h.

Personlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Volk var gift og havde to børn. Han døde den 3. januar 2017, mens han var på ferie i Plovdiv, Bulgarien. Han blev 79.[2]

Hædersbevisninger og priser[redigér | rediger kildetekst]

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Hall, Rex; Shayler, Davide; Vis, Bert (2005). Russia's Cosmonauts: Inside the Yuri Gagarin Training Center. Chichester, UK: Praxis Publishing. s. 335–6. ISBN 0-387-21894-7. - Hentet 25. januar 2017 (engelsk)
  2. ^ "Cosmonaut Igor Volk dead at 79". SpaceFlight Insider. 4. januar 2017. Hentet 25. januar 2017.
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi