Igor Volk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Igor Volk
Cosmonaut
Statsborger Sovjetunionen, Rusland
Født 12. april 1937 Rediger på Wikidata
Zmiiv, Ukraine Rediger på Wikidata
Død 3. januar 2017 (79 år) Rediger på Wikidata
Plovdiv, Bulgarien Rediger på Wikidata
Gravsted Bykovskoje kirkegård
Uddannelses-
sted
Moskvas luftfartsinstitut
State Flight Academy of Ukraine
Fedetov Testpilotskole
Mission(er) Sojus T-12
OK-GLI test pilot Kosmonaut Igor Volk, Europæisk Astronaut Thomas Reiter, U.S. Astronaut Charlie Duke

Igor Petrovitj Volk (russisk: Игорь Петрович Волк; ukrainsk: Ігор Петрович Волк; født 12. april 1937, død 3. januar 2017) var en kosmonaut og testpilot i Sovjetunionen.

Militær- og testpilot[redigér | rediger kildetekst]

Igor Volk blev pilot i det sovjetiske luftvåben i 1956. Efter en uddannelse som testpilot i 1965 kom han på Gromov Flight Research Institute. Han loggede over 7000 flyvetimer i over 80 forskellige typer af luftfartøjer. I sin karriere fløj han alle typer af sovjetiske jagerfly, bombefly og transportfly. Han var en dygtig pilot, der beherskede mange manøvre. Han var den første der testede flyadfærd i forbindelse med angreb fra kritiske vinkler (ca. 90°), og han udførte kunstflyvning såsom "cobra"-manøvren.[1]

Space program[redigér | rediger kildetekst]

Igor Volk blev udvalgt som kosmonaut den 12. juli 1977 og fløj som forskningskosmonaut på Sojus T-12, den 7. ekspedition til Saljut 7. Et mål for missionen var at undersøge effekten af længerevarende rumfart i forbindelse med Volks hjemrejse, som forberedelse til at være pilot på rumfærgen Buran.[bør uddybes] Han fungerede som leder af træningsprogrammet for kosmonauter ved Buran-programmet, og efter projektets annullering, som stedfortræder for prøveflyvninger hos Gromov Flight Research Institute i 1995, før han trak sig tilbage i 1996. Han har tidligere fungeret som formand for den Nationale Aero Club i Rusland og vicepræsident i Fédération Aéronautique Internationale. Som anerkendelse for hans bidrag som testpilot og kosmonaut blev han den 29. juli 1984 tildelt ordenen Sovjetunionens Helt.

Øvrige resultater[redigér | rediger kildetekst]

Volk var også opfinder og havde planer om en flyvende bil til fire personer, kaldet Lark-4, som stiger op og lander ved 45 km/h ved hjælp af en 27-meter landingsbane. Den bruger 11 liter brændstof for hver 100 km og opnår en hastighed på omkring 637 km/h.

Personlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Volk var gift og havde to børn. Han døde den 3. januar 2017, mens han var på ferie i Plovdiv, Bulgarien. Han blev 79.[2]

Hædersbevisninger og priser[redigér | rediger kildetekst]

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Hall, Rex; Shayler, Davide; Vis, Bert (2005). Russia's Cosmonauts: Inside the Yuri Gagarin Training Center. Chichester, UK: Praxis Publishing. s. 335–6. ISBN 0-387-21894-7. - Hentet 25. januar 2017 (engelsk)
  2. ^ "Cosmonaut Igor Volk dead at 79". SpaceFlight Insider. 4. januar 2017. Hentet 25. januar 2017.
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi