Itabashi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Itabashi Stationens øst udgang
Itabashis beliggenhed i Tokyo
Lejlighedskompleks i Takashimadaira

Itabashi (板橋区 Itabashi-ku) er et af Tokyos 23 bydistrikter. På engelsk kalder distriktet sig selv for Itabashi City. Itabashi har venskabsby-relationer med Burlington, Ontario i Canada; Shijingshan i Beijing i Kina; og Bologna i Italien.

Pr. 2008 havde distriktet et befolkningstal på 531.793 og en befolkningstæthed på 16.270 personer per km². Arealet er 32,17 km².

Geografi[redigér | redigér wikikode]

Itabashi ligger i Kantou-regionen. Arakawa-floden former grænsen til til Saitama-præfekturet. Omkransende distrikter er i Saitama, Wako og Toda. I Tokyo udgøres de omkransende distrikter af Nerima, Toshima og Kita.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Navnet på bydistriktet betyder "plankebro" og stammer fra en træbro over Shakujii-floden fra Heian-perioden. Sådan en bro var bemærkelsesværdig i datidens Japan og navnet har holdt ved. I Edo-perioden krydsede Nakasendō den nærliggende Shimo Itabashi, hvilket også lagde navn til det område. Itabashi var en af fire byer udenfor Edo og rejsende blev indkvarteret der når de forlod shogunatets hovedstad.

1. oktober 1932 blev ni byer og landsbyer i Kita-Toshima-distriktet sammenlagt og blev til Itabashi-distriktet og en del af Tokyo City. Det blev et specielt bydistrikt 3. maj 1947. 1. august samme år blev Nerima fraskilt Itabashi.

Uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Itabashi er hjemsted for fire universiteter. Tokyo Kasei University har en campus i Kaga. I Kaga har Teikyo University også deres primære campus. Daito Bunka University har en campus i Takashima-daira og en i Higashimatsuyama (Saitama). Det fjerde universitet er medical college of Nihon University.


Attraktioner[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]