Setagaya

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Setagaya
世田谷区 Rediger på Wikidata
Setagayas byvåben Setagayas byflag
Overblik
Land Japan Japan
Borgmester Nobuto Hosaka Rediger på Wikidata
Ø Honshū
Region Kantō
Præfektur Tokyo Metroplis
Grundlagt 3. maj 1947 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 940.509 (2021)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 58,0 km²
 - Befolknings­tæthed 16.202 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+9 Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.city.setagaya.lg.jp
Oversigtskort
Setagayas beliggenhed i Tokyo

Setagaya-bydistriktet (世田谷区 Setagaya-ku) er et bydistrikt i Tokyo i Japan. Det er et af de 23 specielle bydistrikter, der tilsammen udgør Tokyos bykerne. Det er desuden navnet på en bydel i bydistriktet. På engelsk kalder Setagaya sig selv for City of Setagaya. Dets officielle fugl er blåskaden, blomsten er hvid orkide, and og træet er Japansk Zelkova.

Med et indbyggertal på 827.185 (2011) og et areal på 58,08 km2, er det mest folkerige af Tokyos 23 bydistrikter og det næststørste areal efter Oota. Befolkningstætheden var i 2011 på 14.414 per km2.

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Setagaya udgør det sydvestlige hjørne af de 23 bydistrikter. Tama-floden adskiller Setagaya fra Kanagawa-præfekturet.

Størstedelen af arealet udgøres af Musashino bjergterrasse-land. Området langs Tama-floden er forholdsvist lavtliggende i sammenligning.

Bydistriktet er inddelt i fire distrikter. Disse er Setagaya, Kitazawa, Tamagawa, Kinuta og Karasuyama. Hvert område har sit eget kontor, som en del i den administrative struktur.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Bydistriktet Setagaya er etableret 15. marts 1947.

I Edo-perioden fandtes 42 landsbyer i området. Med afskaffelsen af han-systemet i 1871 blev de centrale og østlige dele en del af Tokyo-præfektur, mens de resterende dele blev en del af Kanagawa-præfektur. I 1893 blev nogle områder overført til Tokyo-prefektur. Med etableringen af Setagaya-distriktet i 1932, blev Setagaya en del af Tokyo City. Efter en ændring i 1936 antog Setagaya sine nuværende grænser.

Området huser flere idrætsanlæg fra Sommer-OL 1964. Landsbyen Karasuyama-machi i Setagaya var en del af marathonløbet og 50 km kapgang under legene.[2]

Setagaya har venskabsbyrelationer med Winnipeg, Manitoba i Canada; Døblingdistriktet i Wien, Østrig; og Bunbury, Australien.

Landemærker[redigér | rediger kildetekst]

Gōtoku-ji
Todoroki dal

Steder[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]