Jørgen Diemer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jørgen Diemer

Jørgen Diemer.jpg

Personlig information
Født 10. september 1916 Rediger på Wikidata
Død 23. september 2002 (86 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jørgen Johannes Diemer (10. september 1916 i Fåborg Sogn23. september 2002 i Roskilde) var en dansk modstandsmand og politiker.

Jørgen Diemer var søn af forretningsfører Axel Thorvald Diemer og Ellen Magdalene født Varming. Diemer var opvokset i Sønderjylland og blev uddannet korrespondent. Under Besættelsen engagerede han sig i Dansk Samling og blev i 1941 leder af partiets kontor. Sammen med Flemming Juncker etablerede han modtagepladser for britiske flys nedkastninger til modstandsbevægelsen. Han udgav desuden flere illegale bøger. I marts 1944 blev han pågrebet af Gestapo og fænglset i Vestre Fængsel. Senere kom han til Horserød derefter i august 1944 til Frøslevlejren og måneden efter til Neuengamme, hvorefter han endte i arbejdslejren Porta Westfalica-Barkhausen.

Jørgen Diemer vendte tilbage til Danmark i 1945 med de hvide busser. Han etablerede sig som selvstændig håndværker og blev sidst i 1960'erne atter politisk aktiv – denne gang i Socialistisk Folkeparti, som han repræsenterede i Lejre Kommunalbestyrelse. Han var også formand for partiets organisation i Roskilde Amt.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Jørgen Diemer i Frihedsmuseets modstandsdatabase