Jacob (Moltke)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Jacob Moltke)
Gå til: navigation, søg

Jacob (Moltke) (død 1396?) var biskop i Viborg.

Han var munk, før han i 1367 blev biskop. Som sådan havde han del i de regeringshandlinger, der forefaldt i hans tid; han var således tilstede i 1376, da Oluf 2. valgtes til konge, og deltog året efter i det store danehof i Nyborg, hvor landefreden indskærpedes. I 1386 overværede han i den samme by forleningen af Sønderjylland til hertug Gerhard, 1392 i Vordingborg. Forliget mellem dronning Margrethe 1. og hertugen med hans brødre. I april 1383 deltog Jacob Moltke i et kirkemøde i Malmø; ellers vides der intet synderligt om hans kirkelige virksomhed. Dog modtog Viborg bispestol i hans tid en rig gave, i det Margrethe 1393 hertil skænkede slottet Hald, der fra da af blev Viborgbispernes sædvanlige opholdssted. I 1396 nedlagde han sit bispeembede.

Som biskop nævnes han aldrig med slægtnavn; i hans segl ses et våben, der vel ligner familien Moltkes, men dog måske snarere er den jyske adelslægt Krags.


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, Udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst eller redigeret således, at den er på nutidssprog og er wikificeret, bedes skabelonen venligst erstattet med et dybt link til DBL som kilde, og indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.