Jailhouse Rock (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Guldplade, tildelt for sangen "Jailhouse Rock". Billede fra Graceland.
Elvis synger "Jailhouse Rock"

"Jailhouse Rock" er en komposition af Jerry Leiber og Mike Stoller fra 1957. Den er indsunget af Elvis Presley til brug som titelnummer til Elvis-filmen Jailhouse Rock fra oktober samme år. Sangen blev indspillet af Elvis hos Radio Recorders i Hollywood den 30. april 1957.

Elvis udsendte sangen som A-side på en singleplade med "Treat Me Nice" (samme kompositører) som B-side. Pladen udkom 27. september, ca tre uger før filmens premiere. Samtidig med premieren udsendtes en EP-plade med filmens seks sange, heriblandt "Jailhouse Rock".

På indspilningen medvirkede bl.a.:

Den 24. september 2002 udgav RCA en CD med titlen "ELV1S 30 #1 HITS" (bemærk at 'i' i Elvis er erstattet af et 1-tal), hvor "Jailhouse Rock" var med.[1] Denne nye CD blev, ligesom i sin tid sangene på den, nummer 1 på hitlisterne rundt om i verden, – 25 år efter kunstnerens død!

Alternative versioner[redigér | rediger kildetekst]

Der blev på samme tid og sted optaget en alternativ version af "Jailhouse Rock". Den blev i 1986 udsendt på albummet Essential Elvis. Herudover er der på LP udsendt to forskellige live-indspilninger med Elvis på hhv Elvis As Recorded Live On Stage In Memphis og Elvis – NBC TV-Special.

Kopiversioner[redigér | rediger kildetekst]

En lang række af andre grupper og solister har lavet deres egne indspilninger af "Jailhouse Rock", bl.a.:

Referencer[redigér | rediger kildetekst]