Spring til indhold

The Residents

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
The Residents
2013
Information
GenreAvantgarde Rediger på Wikidata
PladeselskabRalph Records Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
The Residents' hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

The Residents er en avantgarde/eksperimentel musik- og visuel kunstgruppe. De startede i 1972 og udgav deres første plade det år, en dobbelt 45 RPM kaldet Santa Dog. De har udgivet næsten 60 albums, lavet en række musikalske film, designet 3 CD-ROM-projekter og haft 6 større verdenstournéer. De er stadig aktive og har udgivet et nyt CD-Internet projekt, 13. Juni 2006 med titlen "The River Of Crime" som efter sigende skulle være formet efter radio-dramaer fra 1940'erne. En ny fuld-længde CD ("Tweedles") blev udgivet 31. oktober 2006 under Mute Records label.

De er kendte for deres hemmelighedsfulde stil, simple kunst og brugen af ny teknologi. I offentligheden optræder de stumme og i kostumer, ofte ifført hjelme udformet som øjeæbler, høj hat og kjole og hvidt, hvilket er blevet anerkendt som deres signatur ikonografi.

Hvem er The Residents?[redigér | rediger kildetekst]

Det er ikke kendt i offentligheden hvem der er med i The Residents. Der har været mistanke om, at det var medlemmerne af The Residents' manager-team "The Cryptic Corporation." Cryptic startede i 1976 med Jay Clem, Homer Flynn, Hardy Fox og John Kennedy, der dog alle har afvist påstanden. Clem og Kennedy forlod Cryptic i 1982. The Residents giver heller ikke interviews personligt. Dog har Flynn og Hardy Fox enkelte gange udtalt sig til presesen.

Man kunne fristes til at tro, at grunden til at The Residents ikke vil have deres navne ud, er at de føler at kunstnere arbejder bedst uden påvirkning fra publikum, kun skal dømmes ud fra deres arbejde og at bandmedlemmernes køn, etniske baggrund, udskiftninger af medlemmerne, personligheder og daglige liv udenfor bandet skulle være irrelevant for lytterne.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Albums[redigér | rediger kildetekst]

Singler[redigér | rediger kildetekst]

Opsamlinger[redigér | rediger kildetekst]

Multimedia[redigér | rediger kildetekst]

Tournéer og "one-off" shows[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]