Jakob Illeborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jakob Illeborg

Forsanger Jakob illeborg.jpg

Personlig information
Født 1971 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Korrespondent, journalist, forfatter, musiker, tv-vært Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jakob Illeborg (født 1971) er en dansk journalist, som siden december 2020 er B.T.s første Internationale Korrespondent.[1] Jakob Illeborg var korrespondent for DR i Storbritannien fra 2008. Fra 2011 var han DR's og Danmarks første globale korrespondent.[2] Fra 2013 var han TV-vært på DR2s globale nyhedsprogram DR2 Dagen. Fra 2014 til 2019 var han vært på forbrugerprogrammet Kontant på DR1.[3] Fra 2019 til 2020 var han Dagbladet Informations korrespondent i London.[4] Han har også været tilknyttet TV2 i samme funktion. Endelig har Jakob Illeborg været TV-vært for Discovery på Kanal 5.

Illeborg har boet i London siden midten af 1990'erne, først som musiker, senere som studerende og journalist. Han har udgivet plader på Columbia Records i USA med bandet Warwick Avenue.[5] Han har skrevet for Weekendavisen og Ugebrevet Mandag Morgen, ligesom han i en årrække har skrevet om Danmark og danske forhold[6] for The Guardian.

I 2008 udgav han bogen Danmark set udefra[7] om den danske samfundsdebat set i et internationalt perspektiv. Desuden har han været medforfatter til flere andre udgivelser.

I september 2013 udgav Jakob Illeborg sin første soloudgivelse på dansk med musiknummeret "Tilfældets Gud", der udkom på Sony Music Entertainment.[8]

I 2019 udgav han soloalbummet "Once Upon Tomorrow" på Sundance Records.[9]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]