Jakob Illeborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jakob Illeborg

Forsanger Jakob illeborg.jpg

Personlig information
Født 1971Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse JournalistRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jakob Illeborg (født 1971) er en dansk journalist, der tidligere har været korrespondent for DR i Storbritannien. Fra første januar 2011 var han DR's og Danmarks første globale korrespondent. Fra 2013 var han TV-vært på DR2 programmet DR2 Dagen, et dagligt nyhedsprogram, der også indeholder blandt andet levende musik, sport og videnskab. Fra August 2014 er han vært på forbrugerprogrammet Kontant på DR1.

Illeborg har boet i London siden midten af 1990'erne, først som musiker, senere som studerende og journalist. Han har udgivet plader på Columbia Records med bandet Warwick Avenue. Han har skrevet for Weekendavisen og Ugebrevet Mandag Morgen, ligesom han lejlighedsvist har skrevet om Danmark og danske forhold til The Guardian.

I 2008 udgav han bogen Danmark set udefra om den danske samfundsdebat set i et internationalt perspektiv. Desuden har han været medforfatter til flere andre udgivelser.

I september 2013 udgav Jakob Illeborg sin første soloudgivelse på dansk med musiknummeret "Tilfældets Gud", der udkom på Sony Music Entertainment.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]