Weekendavisen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Weekendavisen
Generelle informationer
Type Ugeavis
Hovedsæde Danmark København, Danmark
Oprindelsesland DanmarkRediger på Wikidata
Grundlagt 1971; 47 år siden (1971)
Ejer(e) Berlingske Media
Udgiver Berlingske MediaRediger på Wikidata
Redaktør Martin Krasnik
Format BroadsheetRediger på Wikidata
Sprog DanskRediger på Wikidata
Andet
Cvr-nummer 25337654Rediger på Wikidata
Websted www.weekendavisen.dk

Weekendavisen er en dansk ugeavis, udgivet af Berlingske Media, som udkommer hver fredag. Avisens ansvarshavende chefredaktør fra 2017 er Martin Krasnik. Oplagstallet var i andet halvår 2014 på 45.616.

Avisen ejes af Berlingske Media og er en fortsættelse af Berlingske Aftenavis, som var avisens navn frem til oktober 1971, hvor postvæsnet indstillede eftermiddagsudbringningen, hvorved det blev umuligt at distribuere en aftenavis i Danmark.

Avisens indhold var baggrunds- og kommentarstof indenfor politik og kultur, men fra 1980'erne har avisens fokuseret på internationale forhold, samfunds- og kulturstof, ligesom den har henvendt sig til det veluddannede segment. Siden 2000 har avisen haft et tillæg om idépolitik og -debat.

Avisens oplag steg en smule i 2006-2007, hvor det var på 60.825 i 1. halvår 2007 (Dansk Oplagskontrol). Læsertallet er imidlertid 291.000 (Index DK/Gallup 1. halvår 2007). I 2008 var oplaget faldet til 54.000 (december 2008 ifølge Dansk Oplagskontrol). Regnskabsmæssigt opnåede avisen i 2008 sit største overskud nogensinde på trods af det faldende oplag. 90 procent af oplaget sælges i abonnement, mens de sidste 10 procent er løssalg.[1]

Karakteristik[redigér | redigér wikikode]

Weekendavisen har fem sektioner: Samfund, Kultur, Bøger, Ideer og børnesektionen Faktisk. Avisen henvender sig primært til læsere som efterspørger længere og dybdeborende artikler om politik, internationale problemstillinger, kulturelle begivenheder, bøger og forskning. Avisen er ikke primært fokuseret på 'nyheder', men i højere grad en analyse af ugens vigtigste nationale og internationale begivenheder.

Avisen, der "opfatter sig som en del af den borgerlige offentlighed"[2], har gennem flere år brugt sloganet Personlighedernes avis.

Avisen adskiller sig fra mange andre aviser ved sit princip om, at annoncer højst må fylde 16 % af spaltepladsen og i øvrigt skal passe ind i det redaktionelle miljø.[1]

Tidligere chefredaktører[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Mod til at vælge fra - Advertising Effectiveness Award 2005
  2. ^ Fra avisens hjemmeside, Om Weekendavisen, pr. 2006