Jan Larsen (journalist)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Jan Larsen, journalist, foredragsholder, Kina-kommentator
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Jan Larsen. (Se også artikler, som begynder med Jan Larsen)

Jan Larsen (født 1951) er en dansk TV-journalist og Kina-kommentator, der fra 2005 til 2011 var DR's korrespondent i Beijing, Kina.

Uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Jan Larsen er uddannet historiker (cand.phil. fra Københavns Universitet).[1]

I 1973 kom han i mesterlære som journalist på dagbladet The West Australian, Perth.[1][2] Han arbejdede sideløbende som korrespondent for Berlingske Tidende. Tilbage i Danmark var han freelance, bl.a. på UngdomsredaktionenP4 i P1 og blev i 1976 fastansat i Danmarks Radio (DR), hvor han var med i det team, der udviklede Københavns Radio til en nyhedskanal.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Han fik sin TV-debut som studievært ved kommunalvalget i 1981[2] og var med i redaktionen af det journalistiske underholdningsprogram Lørdagskanalen med Gorm og Gregers.[2] Jan Larsen eksperimenterede på P1 med radiodokumentar og nye medieformer som mediekonsulent på Båndværkstedet.[2] Han har rapporteret fra katastrofeområder som jordskælv i Tyrkiet og tsunamien i Indonesien.

I 1983 blev han ansat på TV Avisen, først på udlandsredaktionen og derefter i en årrække som arbejdsmarkeds- og erhvervsjournalist. Siden var han med til at udvikle TV Aktualitetsafdelingens Nyheds- og Søndagsmagasiner. Fra 1995-1999 var han redaktør på TV Avisen, men vendte tilbage til reportagen som nordisk korrespondent på TV Avisen i fem år fra 2000-2005.

Den 1. oktober 2005 blev Jan Larsen udstationeret som DR's første korrespondent i Kina,[3][4] hvor han udover at dække udviklingen i Kina også var Asien-korrespondent for TV-Avisen med omfattende rejseaktivitet i Sydøstasien, Japan og Korea. Efter seks år som korrespondent med base i Beijing vendte Jan Larsen i 2011 tilbage som reporter på udenrigsmagasinet Horisont.[1]

Han forlod DR i sommeren 2013[1] og driver nu virksomhed som foredragsholder og kommentator af forholdene og udviklingen i Kina.[1] Han har siden marts 2016 været tilknyttet netmediet Point of View International som Kina-skribent. Som mediekonsulent har han beskæftiget sig med udviklingslandene og har haft mange opgaver og udstationeringer på DANIDA-projekter.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c d e "Jan Larsen". pov.international. 
  2. ^ a b c d "Runde fødselsdage i dag". Kristeligt Dagblad. 11. marts 2011. 
  3. ^ Jensen, Karsten (2005-04-06). "Skiftedag for DR korrespondenter - ny mand i Kina". TVnyt.com (Danish). 
  4. ^ "Ny korrespondent til Beijing". DR. 4. november 2009. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]