Perth (Australien)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler byen Perth (Australien). Der er også andre byer med dette navn, se Perth (Skotland).

Perth er hovedstaden i den australske delstat Western Australia. Perth har 1,4 millioner indbyggere inkl. forstæder og er dermed Australiens fjerdestørste by.

Perth blev grundlagt af kaptajn James Stirling i 1829 som det administrative center for kolonien Svanefloden (nu Western Australia). Byen fik status af by i 1856. Byen er navngivet efter den skotske by Perth under inflydelse af den daværende britiske krigs- og koloniminster Sir George Murray. Byens indbyggertal steg betragteligt i slutningen af 1800-tallet som rssultat af de vestaustralske guldfebre. Folk kom primært fra de østaustralske kolonier.

En ny stor indvandring begyndte efter anden verdenskrig, primært fra Storbritannien, Grækenland, Italien og Jugoslavien, hvilket ledte til en stor befolkningsvækst. Dette blev fulgt af en stor vækst i økonomisk aktivitet, der også kom fra flere mineeventyr i slutningen af 1900-tallet og starten af 2000-tallet hvor Perth blev hovedkvarter for flere mineselskaber med aktiviteter flere steder i staten.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:


Australsk geografi Stub
Denne artikel om australsk geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi

Koordinater: 31° 57′ 8″ S, 115° 51′ 32″ Ø