Jan Leschly

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jan Leschly
Født 11. september 1940 Rediger på Wikidata
Jylland Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Tennisspiller, iværksætter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Gamle tenniskammerater i Wimbledon (England) i juni 1999. Fra venstre: Jørgen Ulrich, Harry Meistrup, Jan Leschly, Eva Meistrup, Kurt Nielsen.

Jan Leschly (født 11. september 1940) er oprindeligt kendt som tennisspiller, og senere en anerkendt dansk erhvervsleder med virke indenfor medicinalbranchen gennem mange år. Siden maj 2000 har han været Bestyrelsesformand og Chief Executive Officer/administrerende direktør for Care Capital LLC, et private equity firma.

Tidligere: Chief Executive og Director, SmithKline Beecham, et medicinalfirma der udvikler og sælger farmaceutiske produkter, 1994 til og med april 2000. Han er desuden bestyrelsesmedlem Non-executive Director for American Express, Viacom, Mærsk, og Dynavax Technologies Corporation. Han var desuden medlem af DaimlerChrysler's Advisory Board og sidder i et rådgivende udvalg for Emory University Business School.

Leschly var en højt rangeret tennisspiller på den internationale tour i slutningen af 1960erne og nåede en verdensrangliste placering som nr. 10 i 1967. Han nåede semifinalen ved US Open i 1967. Han blev Skandinavisk mester i single i 1968 og 1972.

Eksterne henvisninger/kilder[redigér | redigér wikikode]