Janwillem van den Berg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Janwillem van den Berg
Født 26. november 1920(1920-11-26)
Akkrum
Død 18. oktober 1985 (64 år)
Akkrum, Holland Rediger på Wikidata
Nationalitet Nederlandsk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Janwillem van den Berg (26. november 1920 i Akkrum18. oktober 1985 i Groningen) var en nederlandsk videnskabsmand med speciale i tale samt lægevidenskabelig fysiker, der spillede en stor rolle i etableringen af myoelastisk-aerodynamisk teori[1] inden for taleproduktion. Den mest afgørende aspekt af van den Bergs teori er dens effekt på moderne talevidenskab, idet teorien fremsætter et grundlag for moderne modeller for stemmebåndsfunktion.

Van den Berg designede den første implanterbare pacemaker, der kunne skiftes til en hurtigere hjerteslagshastighed for højere aktivitet.[kilde mangler]

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • van den Berg, J. (1958). “Myoelastic-aerodynamic theory of voice production”, Journal of Speech and Hearing Research 3(1): 227-244.
  • Titze, I. R. (2006).The Myoelatic Aerodynamic Theory of Phonation, Iowa City:National Center for Voice and Speech, 2006.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Titze, I. R. (2006).The Myoelatic Aerodynamic Theory of Phonation, Iowa City:National Center for Voice and Speech, 2006.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

NederlandskSpire
Denne biografi om en nederlænder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Person
NaturvidenskabSpire
Denne naturvidenskabelige biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi