Jens Brixtofte

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jens Brixtofte (født 14. august 1956) er en dansk forretningsmand og sanger og vinder af Dansk Melodi Grand Prix i 1982 med bandet Brixx og sangen Video Video.

Jens Brixtoftes professionelle karriere blev indledt i 1975, hvor han og hans gruppe "MKT" vandt Ekstra Bladets pladechance (den tids X-factor) med sangen "Come Along To Barbados". Præmien var en pladeindspilning, og vindersangen blev et ganske pænt hit. I løbet af 1970'erne fulgte flere engelsksprogede plader, men den sidste udgivelse med MKT - LP'en "Op og stå" - var på dansk. Titelnummeret var et stort radiohit i sommeren 1980.

Der skete en mindre udskiftning i bandmedlemmerne, og gruppen genopstod som Brixx, der er mest kendt for at vinde det danske melodi grand prix i 1982. Et par år senere besluttede Jens Brixtofte sig imidlertid for at stoppe mens legen var god. Han forlod musikbranchen, og tog sig en boglig uddannelse. Han er således uddannet cand.merc., handelsskolelærer, folkeskolelærer og sosu-assistent.[1] Han stillede op til regionsvalget i 2017, men blev ikke valgt ind.[2]

Jens Brixtofte er bror til den tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
SkuespillerSpire
Denne danske sangerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi