Jesper Borup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg

Jesper Borup (f. 1971 i Svendborg) dansk radiovært og journalist, især kendt for sit arbejde med københavneralarm (#kbhalarm) og konstruktiv journalistik og som vært på P1 og P4 Fyn.

Pioner indenfor konstruktiv journalistik, som han siden 2007 har været med til at udvikle, praktisere og konceptualisere gennem mange år i radioen, især på P4 Fyn og i programmet Public Service på P1. Derudover har han været med til at sprede viden om konstruktiv journalistik som underviser og oplægsholder i Danmark og udlandet. 

Radioprogrammet Public Service fremhæves som et forbillede for fremtidens konstruktive journalistik i EBU-rapporten ”50 ways to make it better – building audience and trust.”

I 2013 medstifter af dskj, Dansk Selskab for Konstruktiv Journalistik, sammen med Cathrine Gyldensted, Lotte Rosdahl, Ulrik Haagerup, Peter Bro, Fred Jacobsen og Morten Rønnelund.  

Uddannet på DRs talenthold 1996 – 1998 sammen med Christina Høier, Ane Saalbach og Mads Brügger.                        

Medforfatter til bøgerne ”Grænseløs nu – få så det interview gjort færdig” og ”Så blev det Schengen” m. bl.a. Poul Majgaard, og ”Syv journalistiske benspænd” m. bl.a. Nana Toft.

Forfatter til rapporten ”Problemløsende journalistik i avisen,” efter samarbejde med Jydske Vestkysten og Fyns Amts Avis om udvikling af konstruktiv journalistik, 2011.

Medvirker i bøgerne ”From Mirrors to movers” af Cathrine Gyldenssted, ”Vi mødte Jesus” af Charlotte Rørth og ”Psykologien i familien” af Bodil Nørgaard og Lisbeth Kromann.                                                

Vinder af Frode Jakobsen Prisen 1998 sammen med resten af Polaroid-redaktionen på P1 (Mikkel Krause, Kenan Seeberg, Poul Majgaard.)

Med samme hold Cavlingnomineret 1998.

Indstillet til Prix Italia 2009 med ”Diane – en sang har et liv.”

Årets værter på P4 2015 sammen med Julie Lindegaard.

Fem gange nomineret til Prix Radio. Vundet en.                    

Desuden foredragsholder, moderator og lydbogsindlæser.


Borup har tre børn.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]