Joe Flaherty

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Joe Flaherty.jpg

Joe Flaherty (født 21. juni 1941) er en amerikansk-canadisk skuespiller og komiker. Han er bedst kendt for sit arbejde på den canadiske sketchkomedie SCTV, fra 1976 til 1984, og som Harold Weir i Freaks and Geeks fra 1999-2000. Han er i øjeblikket dommer på The Second City's Next Comedy Legend.

Flaherty blev født Joseph O'Flaherty i Pittsburgh, Pennsylvania i USA men flyttede til Chicago, hvor han startede sin komedie karriere med Second City Theater som Joe O'Flaherty. Efter syv år i Chicago, flyttede han til Toronto for at hjælpe med at etablere Toronto Second City teatertruppen. I løbet af disse år var han en af de oprindelige forfattere/kunstnere på SCTV, hvor han tilbragte otte år i showet og spille karaktere som Big Jim McBob (fra Farm Film rapport fame) Grev Floyd/Floyd Robertson og stationejer/manager Guy Caballero, der transporterer sig rundt i en kørestol simpelthen på grund af "respekten" deri.

Andre mindeværdige Flaherty karakterer inkluderer den følelsesmæssige talkshow-vært Sammy, den rørstrømske, forsumpede privat-saxofonist Vic Arpeggio, den aggressiv foredragsholder Norman Gorman, den nærsynede offentlige tv-vært Hugh Betcha og den vanvittige ex-fange Rocco.

SCTV indstillede produktionen i 1984.

I 1999 sluttede Flaherty sig til rollebesætningen på Freaks and Geeks, en NBC timelangt dramakomedie, hvor han spillede Harold Weir, den opfarende far til to teenagere. På trods af en dedikeret kultstatus, varede den kun 1 sæson. Han gjorde optrædener på CBS sitcom The King of Queens som Fader McAndrew, præst ved Heffernans 'kirke.

Flaherty's brødre er komedieforfatterne David og Paul Flaherty (sidstnævnte er en skribent på SCTV). Han har en datter og en søn ved navn Gudrun Flaherty og Gabriel Flaherty.

I sæson 8 af Family Guy, spillede Joe atter Western Union Man i "Something, Something, Something, Dark Side".

Discography[redigér | redigér wikikode]

  • Count Floyd (1982) (RCA)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]