Johan Vibe (officer)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Johan Vibe
Foto: Trondheim Byarkiv

Johan Vibe (16. april 1637 i Frankrig4. februar i Christiania) var en dansk-norsk officer, stiftamtmand og vicestatholder, søn af Peder Vibe.

Vibe var født uden for ægteskab, men lystes af Christian V i kuld og køn og adledes 1671. I norsk krigstjeneste havde han stået siden 1659. Under operationerne i Bohus Len under Gyldenløve-fejden deltog han med udmærkelse ved flere lejligheder. 16821708 var han som kommanderende General knyttet til det nordenfjeldske Norge, hvis Forsvarsvæsen han bragte i fortrinlig Stand. Men da han det sidstnævnte Aar blev Vicestatholder og Stiftsbefalingsmand over Akershus Stift, var han for gammel og svækket til at fylde denne vanskelige Stilling, hvortil der just stilledes store Krav under de herskende Krigsuroligeder.

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Militær Stub
Denne militærrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi