Johann Nepomuk Hiedler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Adolf Hitlers slægtforhold

Johann von Nepomuk Hiedler, også kaldt Johann von Nepomuk Hüttler (19. marts 180717. september 1888) var Adolf Hitlers morfars far og muligvis også hans farfar.

Fornavnet Johann Nepomuk minder om, at han er blev opkaldt efter den tjekkiske helgen Johannes Nepomuk. Nogen antager, at dette vidner om noget tjekkisk i hans slægtsbaggrund. Men denne hellige biskop var også populær i Østrig, og derfor havde han ikke nødvendigvis nogen tjekkisk slægtsforbindelse. Han blev en relativt velhavende bonde og var gift med den 15-år ældre Eva Maria Decker (1792-1888). I retslig forstand var han fjernt beslægtet med Aloys Schicklgruber (senere Alois Hitler), som var stedsøn af hans bror Johann Georg Hiedler. Af ukendte årsager tog Johann Nepomuk Hiedler Alois ind i sin familie, da han var ung og opdrog ham. Det består den mulighed, at han var Alois' biologiske far, og at grunden til, at han ikke gik ud med det i offentligheden, var sit eget ægteskab. Men under enhver omstændighed efterlod Nepomuk en betydelig arv.

Nepomuks barnebarn Klara havde et langvarigt forhold med Alois, før de giftede sig i 1885, efter at Alois blev enkemand for anden gang. I 1889 fik de sønnen Adolf Hitler.

Tyskland Stub
Denne biografi om en tysker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi