Johann Georg Hiedler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Adolf Hitlers slægtforhold

Johann Georg Hiedler (28. september 17921857) er den mand, som efter sin død er blevet antaget som far til Alois Hitler og dermed farfar til Adolf Hitler. Men faderskabet er endnu ikke sikkert fastslået.

Johann Georg Hiedler var søn af Martin Hiedler (17. november 176210. januar 1829) og Anna Maria Goschl (23. august 17607. december 1854). Han giftede sig for første gang i 1824. Konen døde dog efter barsel fire år efter. I 1842 giftede han sig med Maria Anna Schicklgruber, og blev dermed stedfar til hendes fem-år gamle søn Alois, et barn der blev født udenfor et ægteskab. Det var ham som efter Johann Georgs død, blev erklæret for at være dennes naturlige søn. Den som kom med den endelige erklæring var Johann Nepomuk Hiedler, Johann Georgs egen bror.

Der er tre personer som er blevet anført som mulig farfar til Adolf Hitler. Den tredje af dem var en jøde fra Graz ved navn Frankenberger, som man nu anser for at være udelukket. Mens begge Hiedler-brødrene er stærke kandidater i historikernes øjne.

Tyskland Stub
Denne biografi om en tysker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi