Københavnerskolen (teologi)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Københavnerskolen. (Se også artikler, som begynder med Københavnerskolen)

Københavnerskolen (også kendt som bibelsk minimalisme[1]) er en skoledannelse inden for bibelsk eksegese som behandler Bibelen som en rent mytisk litteratur snarere end som historieskrivning.

Inden for dette paradigme skal arkæologien bruges til rekonstruktion af historien, og Bibelen har ingen værdi i denne sammenhæng. Dette står i modsætning til visse tilnærmelser til Bibelen og historien som ser en vis historisk værdi i hele eller dele af Bibelen, især i dele af Det Gamle Testamente.

Minimalistiske forskere daterer alle eller de fleste bøger i Det Gamle Testamente til en periode århundreder senere end de fleste forskere. De ser det som en litterær frembringelse snarere end som en mundtlig beretning som er blevet videreformidlet. Nøglepersoner som sættes i forbindelse med Københavnerskolen er, udover Thomas L. Thompson og Niels Peter Lemche, Keith Whitelam og Philip Davies.[1]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Philip Davies, "Minimalism, 'Ancient Israel', and Anti-Semitism"

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


SkoleStub
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
KristendomStub
Denne artikel om kristendom er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.