Kønsbehåring

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kvindens kønsbehåring
Mandens kønsbehåring

Kønsbehåring (kønshår, pubeshår, intimbehåring) er de hår, som dækker de ydre kønsorganer og det omkringliggende kropsområde. Kønsbehåringen er sekundære kønskarakteristika, der udvikles i løbet af den tidlige pubertet som følge af kønshormoner.

Struktur[redigér | redigér wikikode]

Kønsbehåring er almindeligvis stærkere end anden kropsbehåring og farven er som regel mørkere end hovedbehåringen. Kønsbehåringens udbredelse og fyldighed varierer fra individ til individ. Type varierer ligeledes fra stærkt krøllet til helt glat. Kvindens kønsbehåring dækker sædvanligvis et trekantet område over venusbjerget, mens mandens kønsbehåring gradvist formindskes op mod navlen.

Funktion[redigér | redigér wikikode]

Biologisk hjælper kønsbehåring lige som håret under armene med at fordampe duftstoffer. Derudover beskytter den mod bakterier og sygdomme samt mod kulde og varme.

Nysgerrighed og medicinske undersøgelser[redigér | redigér wikikode]

Ifølge en amerikansk forskning, en meget vigtig faktor der påvirker ændringen af kønsbehåring er alder. Faktisk, det lader til at med stigende alder, falder procentdelen af kvinder der fjerne alle deres kønsbehåring.

Ingen tilfældighed, i aldersgruppen mellem 18 og 29 år, næsten 52% af respondenterne sagde de barbere helt kønsorganerne altid eller ofte. Dette tal, falder dog til 32%, hvis vi betragter kvinder der er mellem 30 og 39 år. Og er endnu lavere (22%) for personer over 40 år.

Det er klart, samtidig, stigninger andelen af respondenter, der siger, at de aldrig barbere deres kønsbehåring: tager som reference aldersgrupper beskrevet ovenfor, lad os gå fra 14% af det første bånd, til 19% af det andet, at afslutte med en 28% forhold til den tredje og sidste bånd.

Endelig, må det erkendes at, ifølge denne undersøgelse, der er flere kvinder interviewede der sagde, at de barbere deres kønsdele kun delvist. Blandt andet, for dem over 30 år, synes dette at være den "foretrukne æstetisk valg" der går efter mere.


Wikipedia-logo.png Søsterprojekter med yderligere information:
Anatomi Stub
Denne artikel om anatomi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.