Kai Dige Bach

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kai Dige Bach
Født 1. januar 1936 Rediger på Wikidata
Politisk parti Det Konservative Folkeparti Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Handelsmand, politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kai Meinert Dige Bach (født 1. januar 1936Nørrebro) er en dansk erhvervsleder og tidligere politiker, valgt for Det Konservative Folkeparti.

Bach fik læreplads hos Skandinavisk Motor Co. i 1953 og handelseksamen fra Niels Brock i 1959. Allerede i 1958 etablerede han Kai Dige Bach A/S, der først solgte brændsel, men som senere fik aktiviteter indenfor hvidevarehandel, bladudgivelser og charterrejser.

Kai Dige Bachs politiske interesse begyndte allerede i de unge år, hvor han fra han var 14 til han var 16 var medlem af Danmarks Kommunistiske Ungdom.[1] Egentlig politisk aktiv blev han dog først langt senere, og denne gang i Det Konservative Folkeparti. Han blev valgt til Herlev Kommunalbestyrelse for partiet i 1966 og var medlem frem til 1974; de første fire år som rådmand, derefter som 2. viceborgmester. Fra 1970 til 1980 var han desuden formand for Herlev Handelsforening. Landspolitisk gjorde han karriere som opstillet til Folketinget i Rødovrekredsen fra 1987. Allerede ved valget 8. september samme år opnåede han valg. Bach var medlem frem til 10. marts 1998, hvor han ikke genopstillede. Han var fra 1993 medlem af folketingsgruppens bestyrelse og var næstformand for Folketingets Erhvervsudvalg. 1996 blev han Ridder af Dannebrog.

Den nuværende forretning drives forsat ud af Herlev og omhandler hovedsageligt udlejning af fast ejendom til private og erhverv. Derudover drives en tankstation.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]