Niels Brock

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Niels Brock
Generelle informationer
Sted Danmark København, Danmark
Grundlagt 1888; 128 år siden (1888)
Leder Anya Eskildsen
Studerende 14.600 (2013)
Eksterne henvisninger
www.brock.dk
CVR-nummer 60798419Rediger på Wikidata

Niels Brock Copenhagen Business College, i daglig tale blot Niels Brock, er en dansk handelsskole beliggende i København.

Skolen har rødder tilbage til 1881, hvor arven fra handelsmanden Niels Brock blev brugt som startskud til handelsskolen Niels Brock, som den kendes i dag. I 1888 blev De Brockske Handelsskoler grundlagt, og i 1991 skiftede skolen navn til Niels Brock Copenhagen Business College.

I dag foregår skolens aktivteter på seks adresser i og omkring København – blandt andet på Kultorvet. Niels Brock tilbyder en bred vifte af uddannelser og kurser, rettet mod handel og erhvervsliv, der spænder fra ungdomsuddannelser til videregående uddannelser samt kurser og konsulentvirksomhed. I 2013 havde skolen 14.600 elever og kursister igennem systemet. Heraf var størstedelen fra kurser og efteruddannelser. 

På erhvervsuddannelserne kan man uddanne sig indenfor handel, kontor og detail. Eleverne er både unge, som kommer lige fra folkeskolen og voksne, som har erhvervserfaring. Uddannelserne kan også læses online. 

Handelsgymnasiet er Danmarks største gymnasium[1], og har adresse på Frederiksberg og Kultorvet. Eleverne kan her vælge mellem 10 forskellige studieretninger. 

Kursusafdelingen har fokus på ledelse, it, økonomi, sprog, HR, kommunikation, salg og markedsføring. Udover kursusaktiviteter på hjemmebanen i Danmark, afvikles der kursus- og undervisningskoncepter, som sælges i udlandet.

Niels Brock i udlandet[redigér | redigér wikikode]

Niels Brock har siden 1996[2] udbudt uddannelsesprogrammer i udlandet. Her benyttes ”The Scandinavian Way of Learning”[2], hvor eleverne bliver opfordret til at engagere sig og tage stilling. Niels Brock udbyder uddannelser i Kina, Vietnam og Kasakhstan.

Niels Brock samarbejder med blandt andre Shanghai Finance University om at udbyde uddannelse i Kina – i 2007 var der i alt 800 kinesiske studerende på Niels Brocks uddannelsesprogrammer i landet. Disse aktiviteter giver samtidig danske Niels Brock studerende mulighed for at tage dele af deres uddannelse i Kina.

Niels Brock blev i 2013 institutionsakkrediteret af ACICS (Accrediting Council for Independent Colleges and Schools). ACICS blev grundlagt i 1912 og er den største nationale akkrediteringsinstitution i USA.

Ligeledes har Niels Brock fået ACICS-akkreditering[3] af to Bachelor-grader, BSc in Business Administration, Concentration Finance og BSc in Business Administration, Concentration Marketing. Niels Brock kan således udstede Bachelor-eksamensbeviser baseret på en amerikansk akkreditering, som er anerkendt verden over.

Endelig har Niels Brock fået ACICS’ godkendelse til at udbyde uddannelserne såvel online som på en campus i udlandet

Kendte Niels Brock-elever[redigér | redigér wikikode]

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Jens Vibæk og Jan Kobbernagel, Foreningen til Unge Handelsmænds Uddannelse, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 1980

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Gymnasieskolernes Lærerforening (7. april 2014) Søgetallene til gymnasieuddannelserne 2014, Gl.org
  2. ^ a b Uddannelseudvalget (oktober 2009), Notat om barrierer og forslag til politiske tiltag i forbindelse med udbud af danske uddannelse i udlandet, ft.dk
  3. ^ ACICS Member Directory

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]


Odczyt z laty.svg Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.