Kakha Kaladze

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Kakha Kaladze

Kakhaber "Kakha" Kaladze (født 27. februar 1978) er en fodboldspiller fra Georgien, der spiller for den italienske Serie A-klub AC Milan som forsvarsspiller.[kilde mangler]

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Han startede sin karriere i den lille georgiske klub Lokomotiv Samtredia, hvor hans far var borgmester. I 1994 tog han turen til Georgiens største klub FC Dinamo Tbilisi. Han debuterte umiddelbart efter, og den dér 16 årige var erfaren nok til at score efter bare få minutter i sin første kamp for klubben. Allerede året efter fik den talentfulde spiller sin debut for Georgien mod Cypern.

Dinamo Kiev[redigér | redigér wikikode]

Indsatsen på klubholdet og landsholdet førte til interesser fra andre klubber, og i januar 1998 hentede den Ukrainske storklub Dynamo Kijev georgieren for i underkanten af 300.000 €. Kaladze selv mente, at det var hans indsats i en VM-kvalifikationskamp mod Italien, da han markerede Christian Vieri væk, som førte til at Kiev-klubben bestemte sig for at hente ham, bare 20 år gammel.

Kaladze fortsatte med at vise imponerende takter, også i sin nye klub. Han viste sit talent ved at spille som både midterforsvarer, venstreback, libero og defensiv midtbane, i løbet af sin tid i den ukrainske klub. Kala blev et vigtigt bidrag for Dinamo i sæsonen 98/99, da de leverede en fantastisk sæson i Champions League. Efter at have vundet sin indledende gruppe, slået Real Madrid ud i kvartfinalen, blev til et farvel mod Bayern München der var for stærke og vandt semifinalen med 4-3 sammenlagt.

AC Milan[redigér | redigér wikikode]

AC Milan var tidlig interesserede i den talentfulde klassespiller, men det tog sin tid før de endelig fik hentet ham til Italien. Dinamo var ikke glade for at sælge, men da Kaladzes kontrakt nærmede sig sin slutning, blev det klart at Kiev-klubben måtte sælge ham. Og da Milan lagde 16 mil. € på bordet, overgangsrekord for en georgisk spiller, kunne de ikke sige nej. Dermed fulgte Kaladze i januar 2001 efter sin tidligere holdkammerat Andrij Sjevtjenko, som var ankommet til Milan halvadnen sæson tidligere.

Men 2001, som blev startet godt med overgangen til Milan, skulle vise sig at blive et mareridt for Kaladze og hans familie. Kaladzes bror, Levan, blev kidnappet hjemme i Georgien, og på trods af flere forsøg på at løse konflikten, fik sagen et trist udfald. Kidnapperne stoppede med at give lyd fra sig, og tidligt i 2006 blev det bekræftet at Levan Kaladze var en af flere som var blevet fundet dræbt nogle måneder tidligere.

Til trods for den familiære tragedie viste Kaladze sig som en klassespiller. Efter at være blevet testet i lidt forskellige possisioner på banen, etablerede han sig som venstreback. Sæsonen 2002/2003 vandt han sine første titler med klubben. Kaladze spillede hele Champions League-finalen på Old Trafford som endte med sejr over Juventus, og han også en triumf i Coppa Italia. Sæsonen efter blev meget tyndere for Kaladze. Skader førte til at han kun fik 6 seriekampe med sig, og han bidrog ikke alverden i seriemesterskabet, som klubben hentede hjem den sæson.

Sæsonen 2004/2005 var Kaladze skadefri, men magtede ikke at spille sig til fast plads på holdet, som endte som nummer 2 i bådeSerie A og Champions League. Sommeren 2005 vurderede Kaladze sin fremtid i klubben, og det så længe ud til at Chelsea skulle blive georgierens næste klub. Men det skete ikke, og i stedet valgte Kaladze at skrive under på ny kontrakt med Milan. Og sæsonen som fulgte blev en personlig optur. Med flere midterforvarer ude med skade, valgte træner Carlo Ancelotti at benytte Kaladze som midterforsvar sammen med Alessandro Nesta. Og Kaladze svigtede ikke. Han viste sig fra sin aldeles bedste side, og viste at han er en forsvarsspiller i europæisk topklasse.