Kalba

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kalba
كَلْبَاء (arabisk)
Kalbas byflag
Overblik
Land Forenede Arabiske Emirater Forenede Arabiske Emirater
Emirat Sharjah
Demografi
Indbyggere 54.876 (2015)[1] Rediger på Wikidata
 - Areal 66,0 km²
 - Befolkningstæthed 831 pr. km²
Andet
Tidszone UTC+4 Rediger på Wikidata
Højde m.o.h. 30 m Rediger på Wikidata
Hjemmeside kalbamun.shj.ae
Oversigtskort

Kalba (arabisk: كَلْبَاء; tr. Kalba) er en by i Emiratet Sharjah i de Forenede Arabiske Emirater. Byen udgør en eksklave beliggende på østkysten af FAE ud mod Omanbugten nord for grænsen til Sultanatet Oman og er derudover omgivet af Emiratet Fujairah. Den har 54.876 (2015)[1] indbyggere og er den tredjestørste by i Emiratet Sharjah.

Byen blev erobret af Portugal i 1500-tallet. Fra 1903 til 1952 var Kalba en del af det selvstændige (ottende) emirat Kalba, der blev en del af Emiratet Sharjah i 1952.

Flystyrtet i 1972[redigér | rediger kildetekst]

Den 14. marts 1972 styrtede et fly fra Sterling Airways ned nær Kalba. Flyet var på vej fra Colombo i Sri Lanka til København i Danmark med charterturister fra Tjæreborg Rejser. Det skulle mellemlande i Dubai men ramte et bjerg under indflyvning nær Kalba. 112 passagerer og besætningsmedlemmer omkom ved ulykken, der skyldtes en pilotfejl, hvor piloterne fejltolkede flyets position og begyndte en for tidlig nedstigning mod Dubai. Det er den hidtil værste flyulykke i De Forenede Arabiske Emirater.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b www.gdnonline.com (fra Wikidata).
  2. ^ "Aviation Safety Network".

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Forenede Arabiske Emiraters geografiSpire
Denne artikel om emiratisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi