Karen Volf

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Karen Volf (virksomhed).
Karen Volf

Karen Volf foran butikken 1946.jpg

Personlig information
Født 20. juni 1864 Rediger på Wikidata
Død 24. februar 1946 (81 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Konditor, forretningsperson Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Karen Kirstine Volf, født Hansen[a] (20. juni 1864 i Truelstrup, Dåstrup Sogn24. februar 1946 i Hellerup[1]) var en dansk konditor og senere fabrikant, grundlægger af virksomheden af samme navn.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Karen Volfs konditori og kagebil ca. 1900. På dette tidspunkt stavede hun sig stadig "Wolff".

Karen Hansen, der var datter af en gårdejer, etablerede i 1890 eget konditoriStrandvejen i Hellerup. Det blev hurtigt en succes i lokalområdet. Samme år giftede hun sig 27. juli i Gentofte Kirke med konditor Christen Adolf Wolff (1862-1935). Virksomheden voksede sig hurtigt større, hvorfor familien Volf flyttede, først til en anden adresse på Strandvejen, senere til Villa Tertia på Margrethevej og til Kildegårdskvarteret.

Karen Volf havde etableret en fabriksmæssigt produktion af sand- og honningkager og supplerede hurtigt med små konditorkager og vafler. I tilknytning til fabrikken indrettede hun et lille konditori. Det blev desuden muligt at få fremstillet kager efter bestilling, som blev udbragt til kunden – endda pr. automobil.

Fra 1920'erne lykkedes det Karen Volf at få sine produkter afsat til forhandlere over hele landet. Da hun døde i 1946, havde hun opbygget en landsdækkende virksomhed. Hun blev begravet på Hellerup Kirkegård.

Nogle af hendes fem børn overtog forretningen, men i dag fremstilles Karen Volf-småkagerne af Bisca i Stege, der ikke har nogen tilknytning til Karen Volfs arvinger.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Hendes mand hed Wolff, og hun giftede sig til dette navn, som også fremgår af konditoriets facade omkring 1900. Men senere ændrede hun sit navn – og navnet på facaden – til "Volf", uvist hvorfor.[kilde mangler]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]