Karl Ludwig von Knebel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Karl Ludwig von Knebel.

Karl Ludwig von Knebel (30. november 1744slottet Wallerstein i Franken23. februar 1834 i Jena) var en tysk forfatter.

von Knebel gik i preussisk militærtjeneste, af hvilken han tog sin afsked efter 10 års forløb. 1774 blev han Prinsehovmester i Weimar, og paa en Rejse til Frankrig med Prinserne gjorde han i Frankfurt Bekendtskab med Goethe og blev derved i Stand til at introducere ham hos Arveprins Karl August. 1779 blev K. pensioneret med Majors Karakter og levede i mange Aar i fortrolig Omgang med den weimarske Digterkreds, især Goethe og Herder.

Han leverede gode Overs, af Alfieri og Properts (i Schillers »Horen«) og optraadte selv som Digter med »Hymnen«, »Elegien«, »Lebensbliiten in Disti-chen« (i »Litterarischer Nachlass«, udgivet af Varnhagen og Mundt, 3 Bd, 1835). Guhrauer, »K.s Briefwechsel mit Goethe« (2 Bd, 1851); Diintzer, »Briefe von Schillers Gattin an einen vertrauten Freund« (1850); »Briefe Herzogs Karl August an K. und Herder« (1883).

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.