Kastrup Strandpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kastrup Strandpark er en strandpark beliggende på østkysten af Amager. Den er beliggende mellem den større Amager Strandpark mod nord og Den Blå Planet og Scanport-området mod syd.

Parken blev etableret på inddæmmede arealer i forbindelse med opførelsen af den nye Kastrup Marina. Projektet blev tegnet af Friis & Moltke i samarbejde med landskabsarkitekt Erik Mygind.[1]

Kastrup Søbad[redigér | redigér wikikode]

Kastrup Søbad.

Kastrup Søbad blev bygget i 2004-05 og blev tegnet af White Architects. Det består af en hovedbygning på vandet, kaldet Sneglen, en nyanlagt strand og en servicebygning indeholdende toiletter og et omklædningsrum for handikappede.[2] I 2009 modtog det en bronze-medalje fra den olympiske komité i kategorien svømmefaciliteter.

Skulpturer[redigér | redigér wikikode]

Der er to skulpturer i parken. En unavngiven skulptur af Søren Georg Jensen, der blev doneret af Louisiana Museum for Moderne Kunst i 1981. Jørgen Haugen Sørensens granitskulptur Kolossen er en donation fra Ny Carlsbergfondet. Det er 7,2 meter høj og vejer 69 tons.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Kastrup Strandpark - Tårnby". www.taarnby.dk. Tårnby Kommune. Arkiveret fra originalen 6. september 2018. Hentet 5. september 2018. 
  2. ^ "Kastrup Sea Bath / White arkitekter AB". ArchDaily. Hentet 5. september 2018. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°38′N 12°39′Ø / 55.64°N 12.65°Ø / 55.64; 12.65