Kategoridiskussion:Børn efter nationalitet

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sletningsforslag: Kategori:Børn efter nationalitet

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Jeg vil foreslå at vi sletter denne kategori. Den indeholder kun een artikel, og efter min opfattelse har den ingen interesse eller relevans (jeg taler om kategorien, ikke pågældende artikel).--Rmir2 10. nov 2011, 16:19 (CET) Bemærk diskussionssiden. --Pixi Uno 10. nov 2011, 17:18 (CET)

  • Slet --Rmir2 10. nov 2011, 16:19 (CET)
  •  Kommentar - Det er ikke meningen at der skal være artikelr i kategorien men at det skal vlre en, overkategori.-Trade 10. nov 2011, 16:28 (CET)
  • Slet Overføldig kategori, man skal ikke oprette kategorier for kategoriens skyld. Når man kikker hvad der i denne kategori så èr der en artikel som har 18 kategorier, når man når over 5 kategorier så er der for mange. --Wholle 10. nov 2011, 16:35 (CET)
  •  Kommentar - Vil ikke nok give mig en chance, for at rette op på kategorien. Jeg ved godt at arbejdet, har været lidt mangelfuld med kategoriseringen og oprettelserne, hvilket jeg godt vil beklage, men jeg skulle til et uventet møde i dag, mens jeg var i gang så jeg var nød til at skynde mig lidt. Jeg skal nok forsøge at få rettet op på det. Trade 10. nov 2011, 16:51 (CET)
  •  Kommentar - Det er nok ikke så meget indholdet, som giver anledning til at der stilles spørgsmålstegn ved disse børne-kategorier. Det er mere kriterierne og det arbejde, der vil være med at vedligeholde dem, efterhånden som de biograferede ældes og dermed ikke er børn mere. Hvis de ikke skal fjernes, når de ikke er børn mere (som nævnt på Kategoridiskussion:Børn efter nationalitet), så skal kategorierne hedde noget andet. Men jeg kan ikke lige gennemskue hvordan man navngiver en kategori, der potentielt kan indeholde børn og dem, der ikke er det mere, så det er til at have med at gøre. Mvh Knud Winckelmann 10. nov 2011, 17:04 (CET)
  •  Kommentar - Hvad med Børn og Unge? Trade 10. nov 2011, 17:08 (CET)
  •  Kommentar - Hvad så, når de ikke er børn og unge mere? Mvh Knud Winckelmann 10. nov 2011, 17:10 (CET)
  •  Kommentar - Kriteriet må være. at de har gjort sig bemærket allerede som børn. Når de bliver voksen (eller unge) er det reelt spørgsmål om vurdering om det stadig holder. Jeg vil ikke blande de unge ind - her er der flere, der starter deres karriere netop i den alder. Jeg kan se en række sletningsforslag - skulle vi ikke få det samlet et sted og få en debat om det. Jeg er mest stemt for at vi skal beholde disse børnekategorier. --Steen Th 10. nov 2011, 17:23 (CET)

 Kommentar - Kunne man evt. definere en børnesanger/skuespiller som en person, der fik sit gennembrud som barn, selvom vedkommende nu ikke er barn/ung mere? så kunne disse være underkategorier til hhv. sanger / skuespiller-kategorierne, uden at vi behøver at blande børneaspektet ind i det, som f.eks. med Børn efter nationalitet. Mvh Knud Winckelmann 10. nov 2011, 17:16 (CET)

 Kommentar -Til --Steen Th: Jeg kan oplyse, at jeg stoppede med at oprette sletningsforslag netop ud fra betragtningen at vi kan tage principdiskussionen her og så lade resultater være vejledende for de andre kategorier også. Hvis jeg skal prøve at samle nogle hovedpunkter, må det være:
  1. Problemet med at definere børn (og unge),
  2. Spørgsmålet om børn og unge skal skilles ud fra en mere logisk og repræsentativt kategori (fx sangere, musikere, skuespillere eller sportsfolk)
  3. Spørgsmålet om kategorien tjener noget fornuftigt formål. Hvormange vil overhovedet søge på fx "børn der spiller tennis" eller "syngende børn"?
  4. Spørgsmålet om artikler drukner i kategorier (se fx Justin Bieber, hvor adskillige kategorier end ikke er oprettede endnu).
  5. Spørgsmålet om overflødigt arbejde med at kategorisere artikler i een uendelighed.
  6. Spørgsmålet om kategorier, der kun tæller en enkelt eller et par artikler og måske aldrig kommer til at omfatte flere.
Mere kunne nævnes, men jeg håber, at ovennævnte afspejler min pointe. En kategori skal enten fungere som søgeadgang eller tjene som logisk strukturering i et kategoritræ. Jeg kan på ingen måde indse at "kategori:Børn efter nationalitet" tjener et nyttigt formål. Enten vil kategorien svulme op til at blive uoverskuelig eller også vil artikler bedre kunne placeres i mere logiske kategorier (fx efter nationalitet/fødested, levevej og fødeår samt dødsår). Spørgsmålet om i hvilken alder nogen har startet sin karriere virker heller ikke overbevisende på mig, fx besluttede Steen Eiler Rasmussen at blive arkitekt som barn. Hvad gør vi med fx sportsfolk, der måske startede som børn men først vandt internationale konkurrencer som unge voksne? Jeg forudser er utal af i virkeligheden overflødige ekstraproblemer ved disse typer af kategorier. --Rmir2 10. nov 2011, 20:36 (CET)
Du rejser en del spørgsmål, som går ud diskussionen om børne-kategorier.
ad pkt 1: Det skal vi have defineret, hvad der skal med. Og de skal have mærkede sig i rollen som barn efter min mening.
ad pkt 2: Vi skal ikke gå for langt ned. Specielt denne her kategori - Kategori:Børn efter nationalitet - er meget relevant. Det er en overordnet børn-kategori, der skal skabe bro imellem de kategorier.
ad pkt 3: Jeg synes også der er kommet for mange kategori på Justin Bieber - vi skal ikke overfører alle kategorier fra den engelske wikipedia - der skal vi være kritiske - nogle af dem, som er på Justin Bieber. Fx religiøs retning, hvor familien stammer fra og by han er fra er ikke specielt interessante ud fra dansk perspektiv - specielt når artikel om byen hellere ikke findes. Det bør også dække ptk 4.
ad pkt 5 - Jeg synes også det er det bedste at der skal være nogle artikler i en kategori. Opret fx bør Popsangere oprettes før man på et senere tidspunkt opretter Popsangere fra Canada.
Steen Eiler Rasmussen blev mig bekendt ikke bemærket som barn... Og det samme gælder sportsfolk, hvor der nok ikke er relevant at have en børne-kategori - de markere sig i først i ungdomsårene.
Jeg er enig minimum er at man kan se ud fra kategorier fødselsår, evt. dødsår, nationalitet (evt. by) og levevej. Det vil være relevant løbende at finde ud af, hvad for emner, der er relevant, at få oprettet kategorier for. --Steen Th 10. nov 2011, 22:10 (CET)
ad pkt 5 og 4: Jeg ved godt at de ikke var nogen god ide at oversætte alle kategorierne til dansk, også at putte dem på artikle også prøve oprette dem sideløbende. Jeg havde oprindeligt planlagt at lægge kategorierne på enkeltvis, også se om der var oppakning, til den og den slags kategorier, (Som i artiklen om Snoop Dogg). Jeg regnede med at jeg kunne nå at få fyldt kategorierne ud i løbet af et par dage, så det ikke fremstod bare for at være der, men jeg tog fejl. Jeg fjerner de røde kategorier, og vil sideløbende sætte dem ind i igen når (hvis?) det bliver blå, når de er rigtige kategoriseret, udfyldt og der er opbakning til at flytte den engelske model af dne og den kategori til da wiki. Mvh. Trade 10. nov 2011, 22:17 (CET)
  • Behold Den er fint som overkategori--Med venlig hilsen, RodeJong 13. nov 2011, 19:11 (CET)
  • Behold - Enig med Rodejong. Mvh. Trade 13. nov 2011, 22:20 (CET)
  • Slet - Diskussionen må gå på, om der vil være nogle relevante underkategorier: Hvis det er tilfældet, er overkategorien her naturlig. Men jeg mener ikke, at de foreslåede/eksisterende underkategorier er håndterlige eller brugbare, jf. Wikipedia:Sletningsforslag/Kategori:Børnesangere. --Arne (Amjaabc) 14. nov 2011, 13:52 (CET)
  •  Kommentar Jeg vil mene at fx Justin Bieber, Prinserne, Hanna Montana etc er en god grund til at beholde denne categori. (Efter de bliver voksne flyttes de væk, men der kommer ny hele tiden. Så derfor vælger jeg for behold.--Med venlig hilsen, RodeJong 14. nov 2011, 16:33 (CET)
  • Behold Netop denne kategori er en overkategori - kategorien vil på et eller andet tidspunkt vil blive oprettet. Der er allerede underkategorier, som har en tilpas tynde til at retfærdiggøre at denne her bibeholdes - bedste eksempel er kategorier under Kategori:Børneskuespillere. Hvis den bliver slettet - må den så oprettes igen? Der kommer et tidspunkt endnu flere kategorier kan kan ligge under denne kategori. --Steen Th 14. nov 2011, 21:15 (CET)
  • Jeg havde også planer om at indstille Kategori:Børneskuespillere til sletning og af samme grund som andre kategorier: hvis vi tager fx Lindsay Lohan og Melissa Gilbert, så har begge fortsat deres skuespillerkarriere som voksne - vi har bare ikke hørt så meget om det her i Europa, hvor stakkels Melissa kun er kendt for "Det lille hus på prærien" (hun er ellers som voksen blevet smukkere end nogensinde før), mens Lindsay mest forbindes med diverse "skandaler". Igen det samme problem: karrieren fortsætter, og det er helt tilfældigt, om man ved i hvilken alder, den i sin tid begyndte. Jeg er overbevist om, at hvis vi i stedet holder hos til kategorier som: skuespillere fra x-land, sangere fra x-land, musikere fra x-land osv, så er det langt mere overskueligt end alderstilfældighed (noget andet er, at mange amerikanske kunstnere og andre kendte er fødte i andre lande, fx Canada, England, Sydafrika, Østrig m.fl. og det kan blive forvirrende nok i sig selv).--Rmir2 15. nov 2011, 06:31 (CET)
  •  Kommentar - Jo flere kategorier der er, des færre kategorier vil blive benyttet, og des færre korrekte kategorier vil blive benyttet - jeg er helt klart for en minimering af kategorier - og så har jeg på fornemmelsen af fremtiden vil byde på lister og søgninger der bliver krydsreferencer mellem flere kategorier, snarere end specifikke kategorier i sig selv - for min skyld er der ikke noget i vejen for en 'danske børnearkitekter med rødt hår'-kategori, som kombination af simple overkategorier, men som specifik kategori vil det mest bare være informationsforurening - samtidig, og i modsat retning ville jeg dog finde det hensigtsmæssigt om kategorisering var iw. SorenOlin [ talk to me ] 14. nov 2011, 21:34 (CET)
Der er mange spillere der aldrig har spillet i deres voksne liv.
Jeg tænker på hende der spillede Pipi Langstrømpe eller Annie, Webster, og der er der rigtig mange af. Så jeg synes ikke at de skal slettes. --Med venlig hilsen, RodeJong 15. nov 2011, 16:59 (CET)
Ak ja, når man ikke ved bedre. Pippi blev spillet af Inger Nilsson, der fortsat er aktiv skuespillerinde! Det samme gælder forøvrigt Aileen Quinn, der spillede Annie. Og det gælder såmænd også Emmanuel Lewis, der spillede Webster. --Rmir2 16. nov 2011, 19:35 (CET)
:D "I stand corerected" - --Med venlig hilsen, RodeJong 17. nov 2011, 00:23 (CET)
  • Slet - Det bliver for svært løbende at holde styr på og hvornår folk er det ene eller det andet. --Santac 9. dec 2011, 06:09 (CET)
Konklusion:
Der er bestemt ikke konsensus, men argumentet om at det er svært at holde styr på hvornår folk er det ene eller det andet, gør at der er et overvældende flertal for en sletning (5:3) så kategorien slettes. --Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 13. dec 2011, 18:58 (CET)

Hvornår er man "barn"? - og skal folk så fjernes fra denne kategori når de bliver ældre? --Pixi Uno 10. nov 2011, 15:44 (CET)

Jeg bruger den amerikanske defination, på at man er barn når man er 16, i kategorien (da jeg ikke kunne finde en dansk). Og kategorien er for folk der netop, var notable da det var børn (eller børn som er notable), så jeg tror ikkat at det skal fjernes n¨år det bliver ældre. Mvh. Trade 10. nov 2011, 15:57 (CET)
Jeg har foreslået at vi sletter kategorien. Dels indeholder den kun een artikel, dels ender den som noget rod, fordi børn jo bliver ældre. Desuden er jeg sikker på at ingen vil drømme om at søge på denne kategori (den konkrete artikel handler om en musiker og enhver vil søge under musik eller musikere efter land - ikke børn).--Rmir2 10. nov 2011, 16:24 (CET)
Artiklen er ikke til, notable personer der er børn, men folk som er notable på grund af noget de gører eller gjorde som barn. Jeg er i gang med at skrive nogle artikler til at fylde kategorierne ud. Trade 10. nov 2011, 16:31 (CET)