Kategoridiskussion:Rumforskere

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Launch of Apollo 15.jpg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rumfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen og udbyggelsen af rumfartsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Se kommentarer om vurderingen.

Hjemmestrikket ord

Rumfartsforsker lyder ret hjemmestrikket - Google har ét hit [1]. Hvorfor ikke raketforsker 1.170 hits eller rumforsker 3.950 hits? --Med venlig hilsen Necessary Evil 28. aug 2008, 00:31 (CEST)

Helst ikke raketforsker for så er der ikke plads til fx James Alfred Van Allen, synes ikke vi skal begrænse det til raketforskning. Om der er rumforskere eller rumfartsforskere har for mig ikke stor betydning, men måske hælder jeg lidt til rumforsker (den giver heller ikke fejl i stavekontrollen). Zilotte 1. sep 2008, 00:27 (CEST)

Jeg tog navnet fra overkategorien "Kategori:Rumfart" og satte bare "sforsker" bag efter, så hvis andre kan blive enige om et andet navnet kan vi bare omdøbe den. --Broadbeer, Thomas 1. sep 2008, 00:32 (CEST)
Jeg er stort set enig med Necessary Evil. Dog med den bemærkning at rumforsker og raketforsker som jeg ser det ikke er den samme ting. Det er efter min mening derfor mere hensigtsmæssigt at lave to kategorier. Rumforsker er videnskabeligt og på den måde måske ikke så forskelligt fra astronom eller astrofysiker, mens raketforsker er mere teknisk og den rigtige betegnelse for de fleste personer på den nuværende liste. Elentirmo 1. sep 2008, 22:12 (CEST)
Det lyder som en god idé og der står jo også "tysk raketforsker og rumfartspionér" Wernher von Braun, "raketpionér" Robert Goddard, "raketingeniør og -udvikler" Sergej Koroljov og "raketforsker" Hermann Oberth. Jeg har selv skrevet "raketkonstruktør" i Mikhail Jangel, Valentin Glusjko, Vasilij Misjin og Vladimir Tjelomei - men det gælder vel ikke med :-)
Broadbeer og jeg er stemt for begge forslag, så det er op til dig og Zilotte at blive enige. Broadbeer skriver at for at flytte en kategori skal man ændre Kategori:Rumforsker til Kategori:Raketforsker i alle de relevante artikler, samt flytte diskussionen med [ALT-m]. --Med venlig hilsen Necessary Evil 2. sep 2008, 13:52 (CEST)
Nej man kan skrive til mig (eller en anden med en bot) så kan jeg sørge for at flytte den med botten og slette den gamle kategori. --Broadbeer, Thomas 2. sep 2008, 15:55 (CEST)
"Måden man "flytter/omdøber" en kategori fra A til B er ved at ændre kategorien i alle artikler fra Kategori:A til Kategori:B, simpelt men tidskrævende for større kategorier." [2]. Jeg tror at kategorien godt kan bevares. --Med venlig hilsen Necessary Evil 2. sep 2008, 16:53 (CEST)
Så må I omdøbe rumforsker til raketforsker, Van Allen står så i Kategorien:Fysikere fra USA, ingen grund til at oprette en kategori til ham alene, slet ikke når artiklen ikke er større. Ville der være andre rumforskere at sætte i sådan en kategori ? Kunne man sætte Van Allen i Kategorien:Astronomer? Zilotte 2. sep 2008, 14:50 (CEST)
Der er mange mænd og kvinder involveret i at udvikle rumfartøjer og tolke deres resultater. Jens Martin Knudsen var f.eks. hverken astronom eller raketforsker.--Med venlig hilsen Necessary Evil 2. sep 2008, 16:53 (CEST)