Kategoridiskussion:Sprog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Noget der bør gøres ved denne kategori: Den er temmelig fyldt med artikler som ikke omhandler sprog, men ord (frase f.eks.) og andre ligvistiske begreber. Disse bør flyttes (muligvis kan nogen af dem komme i Kategori:Syntaks eller lignende kategorier) så denne kategori ideelt kun omhandler forskellige sprog. --Lhademmor 23. sep 2006 kl. 14:19 (CEST)

Jeg synes ihvertfald det kunne være rart hvis vi kunne få godt styr på det. --Lhademmor 23. jul 2007, 12:29 (CEST)
Skal det opfattes som en støtte til min omstruktureringsforslag? Det er jo et større arbejde, så jeg så helst, at der var konsensus om målet, før vi gik i gang. --C960657 23. jul 2007, 15:21 (CEST)
Jeg støtter - der findes ikke nogen større konsensus end det :-P. Anyway, det er sådan et rod nu, så jeg tror at alle ville være enige i at det er en god ide. Skal der masse-kategoriændres så sig til - Botemmor står klar. --Lhademmor 23. jul 2007, 17:09 (CEST)
O.k., jeg går i krig :) --C960657 23. jul 2007, 18:56 (CEST)

Det skrider fremad. Bottemor må gerne tage sig af de tre nævnte kategoriomdøbninger:

Og du må også gerne zappe flg. nu tomme kategori: Kategori:Forkortelse. Mon ikke det går an at lade denne kategori rumme både sprog, sprogfamilier, sprogæter og dialekter? Grænsen er vel flydende? Der består også en opgave i at gruppere sprogene i sprogfamilier, men det kræver en vis indsigt. --C960657 24. jul 2007, 20:10 (CEST)


Så er der ryddet op. Jeg må tilstå, at Kategori:Sprogfamilier lidt har fungeret som skraldespand for sprogrelaterede artikler, som jeg ikke lige vidste, hvor jeg skulle gøre af, men det er forhåbentlig ikke en mindre relevant kategori end denne. En hel del blev sluset ind i den nyoprettede Kategori:Fonetik. Måske man kan finde andre oplagte grupperinger (f.eks. Kategori:Ortografi).

Jeg overvejer, om det er rimeligt at nedlægge Kategori:Sprogfamilier, dels fordi sprogfamilierne jo i forvejen er omtalt som hovedartikel for hver underkategori til denne, dvs. det tilfører (i mine øjne) ikke så meget nyt at smide dem alle ind i en kategori lige ved siden af, og dels fordi grænsen mellem dialekter, sprog, sprogfamilier, sprogæter som nævnt er flydende (er den ikke?).

Jeg ved ikke, om man med samme ret kunne nedlægge Kategori:Dialekter og i stedet lade artiklerne om dialekterne optræde nederst i kategoritræet under den enkelte kategori (dvs. f.eks. Indoeuropæiske sprog → Germanske sprog → Nordiske sprog → Dansk sporg → Vendelbomål), primært pga. den flydende grænse mellem sprog og dialekt (se Dialekt#Sprog eller dialekt).

Og hovsa, så faldt jeg lige over Kategori:Danske vendinger, der lå et helt andet sted i kategoristrukturen. Den indsluser jeg lige i Kategori:Ord og vendinger (samme argument som den nu hedengangne Kategori:Danske ord og vendinger, jf. ovenstående). Og så tror jeg, at Kategori:Internetslang bør indlemmes i Kategori:Slang (som jeg ved nærmere eftertanke godt mener kan beholde sit nuværende navn), idet de indeholdte artikler i mine øjne enten er almindelig slang eller alternativt internetjargon. -- C960657 25. jul 2007, 20:36 (CEST)

Jeg ser ovenfor parentesen "(det må som udgangspunkt antages, at alle ord på dawiki er danske)" - hvorfor det? Hvad skulle forhindre os i at have artikler om kendte engelske eller franske ord og udtryk? --Palnatoke 31. jul 2007, 09:18 (CEST)
Nej, det har du vel ret i (hvillket Kategori:Latinske vendinger jo netop er et eksempel på). Hvis der kommer ret mange udenlandske ord, bør man nok overveje at rykke broderparten af artiklerne i Kategori:Ord og vendinger et niveau ned i Kategori:Danske ord og vendinger. --C960657 31. jul 2007, 20:30 (CEST)

Denne diskussion har vist været død i 1 års tid. Er den slut? Skal vi stadig stemme om det? Jeg faldt over teksten "Denne skabelon bør fjernes efter forslaget er gennemført/droppet.".

Det er ikke for at være fræk. Jeg vil bare gerne være med til at rydde op og der er jo ingen grund til at jeg bruger tid på en diskussion, hvis den er afsluttet tilfredsstillende. --MGA73 23. jul 2008, 10:53 (CEST) Undskyld glemte at skrive en beskrivelse --MGA73 23. jul 2008, 10:54 (CEST)

Okay, jeg har skrottet skabelonen - tak for reminderen. --Lhademmor 23. jul 2008, 12:13 (CEST)

Overflødige parenteser[redigér wikikode]

Der er i den seneste tid blevet flyttet en del artikler fra [[<Sprognavn>]] til [[<Sprognavn> (sprog)]], men hvilken nytte gør det at fx Mapudungun (sprog) ligger under dette navn? Opslagsordet har ikke andre betydninger, og alle, der skal link til det, vil naturligt linke til Mapudungun. Jeg kan godt se en pointe i at have en redirect fra [[<Sprognavn> (sprog)]] til [[<Sprognavn>]], men som det er nu, gør vi bare tingene besværlige for folk. --Palnatoke (diskussion) 29. okt 2012, 09:39 (CET)