Kid Cudi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Scott Ramon Seguro Mescudi
Kidcudi (300dpi).jpg
Information
Oprindelse U.S.A.
Genre(r) Hiphop
Aktive år 2008 -
Hjemmeside kidcudi.com

Bag navnet Kid Cudi gemmer sig den amerikanske rapper Scott Mescudi (født 30. januar 1984), som for alvor trådte ind på den amerikanske urban-scene, da han i 2008 medvirkede på Kanye West-albummet "808s & Heartbreak", hvor han var gæst på nummeret "Welcome To Heartbreak" og co-writer på "Heartless" og "Paranoid".

Barndom[redigér | redigér wikikode]

Kid Cudi blev født i Cleveland, hvor han er den yngste af fire børn, med to brødre, Domingo og Dean, og en søster, Maisha. Da han var elleve år, døde hans far af kræft.[Kilde mangler]

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Kid Cudi begyndte i slutningen af High School med at rappe. Han lod sig inspirere af hiphopgrupper som The Pharcyde og A Tribe Called Quest.[Kilde mangler] Han flyttede derfor til Brooklyn i New York City for at forfølge sin musikkarriere.[Kilde mangler]

Kid Cudi udsendte i 2008 en debutsingle, "Day N Nite", der oprindelig findes på mixtapet "A Kid Named Cudi", der kom på gaden i juli 2008.

Kid Cudi udkom i august 2009 med fuldlængde debutalbummet "Man On The Moon: The End Of Day", hvorpå man finder nyeste singleudspil "Make Her Say", der gæstes af Kanye West og rapperen Common. Albummet er blevet til i samarbejde med producere som Dot Da Genius, Emile, Plain Pat, Ratatat og Kanye West.

I 2010 medvirkede Kid Cudi, som sig selv, i tv-serien One Tree Hill, i afsnittet "Lists, Plans". Kid Cudi fik tildelt sin første rolle i den amerikanske serie How to Make It in America, der bliver sendt på HBO.

Personligt[redigér | redigér wikikode]

Den 26. Marts 2010 blev Kid Cudis datter født, Vada Wamwene Mescudi.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums:

Mixtapes: