Kid Cudi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kid Cudi
Kid Cudi pointing.jpg
Kid Cudi i 2009.
Information
Fødenavn Scott Ramon Seguro Mescudi
Født 30. januar 1984 (32 år)
Cleveland, Ohio, USA
Genre(r) Hiphop
Beskæftigelse Rapper, singer-songwriter, guitarist, producer, skuespiller
Instrument(er) Vokal, guitar
Aktive år 2003–i dag
Hjemmeside kidcudi.com
Kid Cudi i San Franciscos The Regency Center, juli 2009.

Scott Ramon Seguro Mescudi (født 30. januar 1984) bedre kendt som Kid Cudi er en amerikansk rapper, musiker, producer og skuespiller. Han trådte for alvor ind på den amerikanske urban-scene, da han i 2008 medvirkede på Kanye West-albummet "808s & Heartbreak", hvor han var gæst på nummeret "Welcome To Heartbreak" og co-writer på "Heartless" og "Paranoid".

Barndom[redigér | redigér wikikode]

Kid Cudi blev født i Cleveland, hvor han er den yngste af fire børn, med to brødre, Domingo og Dean, og en søster, Maisha. Da han var elleve år, døde hans far af kræft.[Kilde mangler]

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Kid Cudi begyndte i slutningen af High School med at rappe. Han lod sig inspirere af hiphopgrupper som The Pharcyde og A Tribe Called Quest.[Kilde mangler] Han flyttede derfor til Brooklyn i New York City for at forfølge sin musikkarriere.[Kilde mangler]

Kid Cudi udsendte i 2008 en debutsingle, "Day N Nite", der oprindelig findes på mixtapet "A Kid Named Cudi", der kom på gaden i juli 2008.

Kid Cudi udkom i august 2009 med fuldlængde debutalbummet "Man On The Moon: The End Of Day", hvorpå man finder nyeste singleudspil "Make Her Say", der gæstes af Kanye West og rapperen Common. Albummet er blevet til i samarbejde med producere som Dot Da Genius, Emile, Plain Pat, Ratatat og Kanye West.

I 2010 medvirkede Kid Cudi, som sig selv, i tv-serien One Tree Hill, i afsnittet "Lists, Plans". Kid Cudi fik tildelt sin første rolle i den amerikanske serie How to Make It in America, der bliver sendt på HBO.

Personligt[redigér | redigér wikikode]

Den 26. Marts 2010 blev Kid Cudis datter født, Vada Wamwene Mescudi.[Kilde mangler]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums:

Mixtapes:

Eksterne henvinsinger[redigér | redigér wikikode]