Kiwi Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kiwi Danmark
Virksomhedsinformation
Selskabsform Discountbutik
Grundlagt 2008 Rediger på Wikidata
Opløst 2017 Rediger på Wikidata
Åbnet 2008
Lukket 2017
Organisation
Moderselskab Dagrofa
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Kiwi var en kæde af discountbutikker i Danmark, som oprindeligt stammede fra Norge, hvor kæden hedder Kiwi Minipris. Da kæden lukkede ned i Danmark havde de 103 butikker på landsplan.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Den første butik blev åbnet i Hokksund i Norge i 1979. Navnet kommer fra grundlæggernes efternavne, Tor Kirkeng, Henning Kirkeng og Svein Wike, hvor de to første bogstaver i Kirkeng og Wike danner KIWI.

I 2008 indgik den norskejede dagligvarekoncern Dagrofa et samarbejde om etablering af 50 Kiwi butikker i Danmark, primært i Jylland og på Fyn. Disse butikker var tidligere Alta butikker, som blev konverteret til Kiwi butikker.

28. april 2017 oplyste Dagrofa at Kiwi ville lukke i Danmark, hvilket koster 2400 medarbejdere jobbet (hvoraf 1100 er fritidsjobs). Ca. 30 af Kiwi's butikker bliver konverteret over til Spar eller Meny butikker. Lukningen sker grundet en hård konkurrence på discount område i Danmark.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Discountkæden KIWI lukker i Danmark". Arkiveret fra originalen 22. august 2017. Hentet 22. august 2017.
DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.