Konklusion

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

En konklusion er en sammenfatning af en tankerække, fortolkninger eller lignende, der leder til en endelig og afsluttet betydning. En god konklusion er der fælles enighed om.

Inden for politik er det svært at komme med en konklusion, da alle har forskellige meninger og holdninger om alt. I matematik kommer man altid frem til en konklusion. I matematik kaldes en konklusion for et facit.

En videnskabelig afhandling forventes altid at være forsynet med en klar konklusion. Skriftlige fremstillinger i almindelighed afsluttes også normalt med en konklusion. Der findes generelle normer for udfærdigelsen af konklusionen. Det vigtigste er, at konklusionen ikke må indeholde synsvinkler, som ikke er behandlet i den skriftlige fremstillings hovedafsnit. Konklusionen bør omfatte flg. elementer:

  • Svar på problemformuleringens spørgsmål
  • Besvarelsens grundlag og forudsætninger
  • Besvarelsens begrænsninger
  • Besvarelsens perspektiver[1]

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

Reinecker, Lotte & Peter Stray Jørgensen (2002): Den gode opgave – opgaveskrivning på videregående uddannelser, Samfundslitteratur

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Reinecker (2002), s. 304
filosofiSpire
Denne filosofiartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.